Magia Sărbătorilor cu cântec şi dans pe scena din Tecuci

 

Un spectacol muzical-coregrafic pregătit de Casa de cultură a municipiului Tecuci pentru localnici a fost prezentat sâmbătă, 7 decembrie 2019, începând cu ora 16, la sala „Ion Petrovici”.

De această dată, prezentarea a fost asigurată de simpaticele Poc – Ramona Pavel, educatoare la Grădinița PN nr. 3 din Tecuci și Pyc – Elena Ștefan.

A fost o sală aproape plină, cu ornare de sărbătoare, la fel ca și scena care-şi  aştepta cu nerăbdare micuţii interpreți.

 I-am urmărit în spectacol pe interpreții: Alberto Mititelu, Andreea Darie, Andreea Năstase, Ștefan Chirvase, un talentat chitarist care ne-a mărturisit că a reușit să învețe singur să cânte la chitară. Acum, el ne-a prezentat și în calitate de solist frumosa piesă „Decembre” din repertoriul cantautorului brăilean Nicu Alifantis.

Au urmat interpreții: Alina Bărgoanu, Mihaela Ariton, Ilaria Bejan, Lorena Budișteanu, Miruna Poenescu, Simona Rugină, Nicolas Gheorghiu, Elena Sălăvăstru, Daria Şărban, cea care a uimit asistența cu un impresionant joc de scenă. Apoi, au evoluat interpretele Greta Donu, Alexandra Zaharia, Elena Tulearcă, Raluca Alexe – cu o frumoasă și constantă evoluție, Sara Mihai, Mădălina Buruiană, Ana Bulancea, Diana Dumbravă, Roxana Dănceanu, Georgiana Panaitiu, Ana Andrei, Oana Brat, Ana Dimitriu și Daniela Rusu.

O surpriză plăcută, a fost apariția în spectacol a îndrăgitului interpret tecucean Arun Durancea, care la finalul evoluţiei a ținut să anunțe că va apare în seara de revelion la Antena 1, într-o emisiune realizată de Dan Negru.

Foarte apreciate au fost și prestațiile trupelor de dansuri Princesses, Mini Dolls, Funny Girls, Arlechino dar și Grupul vocal Voices, pregătit de prof. Mircea Călianu.  Au mai fost prezente grupurile folclorice Doinița Siretului, Altița, vechi și nou.

La fel de bună a fost și prestația elevilor Clubului de Dans Sportiv Bejja Flor din Tecuci, la fel și evoluția excelentă a micuţelor balerine Rebeca Stângă, Ștefania Popa, perechea David și Rebeca, Melissa Stângă și Ioana Apetrei.

 Trebuie consemnat și faptul că toate trupele pregătite de inimoasa coregrafă Nicoleta Cucoaneş au demonstrat multă siguranță în mișcări, costumații foarte adecvate și mai ales, o mare disciplină. Remarcabil a fost și faptul că la multe piese, în timp ce dansau, cântau cu mult devotament.

Este de apreciat și faptul că Grupul Blue Pink, format din talentatele Maria Nacu, Melissa Stângă, Medeea Andrei și Ana-Maria Micu Rarinca, se pregătesc singure, lucru pentru care le felicităm și cu această ocazie. De altfel, felicitări merită și instructoarea Mioara Popa, pentru tot ce a realizat până acum.

Am asistat la un spectacol care a durat trei ore, fiind bine pregătit, cu multă atenție și minuțiozitate.

În final, aducem mulțumiri pentru eveniment, Casei de cultură, profesorilor de canto Mircea Călianu și Claudiu Vișan, dar și prezentatoarelor Pyc și Poc. Acestea au menţionat pe parcursul spectacolului că mulți din tinerii interpreți au cucerit numeroase premii la concursurile la care au participat. Ne mândrim și cu acest lucru.

 

Iancu Aizic