Alţi bani, altă distracţie. Primăria înfiinţează o nouă publicaţie online

 

Astăzi, 8 decembrie 2019, Primăria Tecuci ne înştiinţează că a înfiinţat, sau urmează să înfiinţeze, un „compartiment pentru monitorizarea procedurilor administrative”.

„Persoana / persoanele din acest compartiment de specialitate are /au ca atribuții organizarea Monitorului Oficial Local, precum și asigurarea publicării oricăror documente”, se arată pe pagina Primăriei.

În acest sens este invocată OUG 57/2019 care obligă unităţile administrative locale să aducă la cunoştinţa publicului documentele adoptate. Cheltuielile sunt asigurate din bugetul local al Primăriei Tecuci.

Începută în urmă cu două luni, construcţia Monitorului Oficial Local nu este încă finalizată, chiar dacă de acest lucru se ocupă o firmă privată, aşa cum suntem înştiinţaţi în colţul din dreapta-jos al paginii.

 În acest scop, administraţia locală a găsit de cuviinţă să dezgroape site-ul Tecuceanul, cu toate că noul site ar trebui să se numească Monitorului Oficial Local Tecuci, aşa cum prevede OUG 57/2019.

Din cele opt linkuri principale, aflate pe prima pagină, două nu funcţionează, iar celelalte şase te conduc către site-ul oficial al Primăriei Tecuci.

Cu această ocazie, contribuabilii tecuceni pot observa că lipsesc şedinţe ale Consiliului local iar Galeria foto conţine doar câteva fotografii, cu toate că Primăria are contract cu aceeaşi firmă privată pentru înregistrarea şedinţelor şi imortalizarea activităţilor din municipiu. Mai mult, înregistrările oficiale ale Primăriei sunt postate pe un cont privat, lucru inadmisibil şi de neînţeles.

Tot cu această ocazie aflăm că documente care ar trebui aduse la cunoştinţa publicului, aşa cum prevede OUG 57/2019, lipsesc sau sunt incomplete.

În schimb suntem înştiinţaţi că Primăria va înfiinţa un compartiment în care va activa o persoană sau mai multe. Rolul acestei / acestor persoane este să copieze linkurile de pe site-ul oficial al Primăriei, pe Monitorul Oficial Local.

De asemenea, suntem informaţi că toate aceste lucruri costă, iar costurile vor fi suportate de la bugetul local, respectiv din banii contribuabililor tecuceni.

Pe de altă parte, la nivel naţional a fost declanşat un val împotriva cheltuielilor nejustificate şi al angajărilor fără număr din sistemul bugetar. Înfiinţarea acestui compartiment şi cheltuielile pe care le atrage după sine contravin politicii financiare adoptată pe plan naţional.

Nouă nu ne rămâne decât să vedem ce va aduce nou Monitorul faţă de site-ul oficial.

 

One thought on “Alţi bani, altă distracţie. Primăria înfiinţează o nouă publicaţie online

  1. Golonie fără margini a pesediștilor. Domnilor consilieri respingeți aceste aberații, prin care se urmărește sifonarea banilor publici în favoarea clientelei PSD. Există site-ul Primăriei care își poate schimba numele în Monitorului Oficial Local Tecuci fără a mai cheltui alte sume de la bugetul local.De asemenea, primarul Hurdubae să fie obligat să publice toate documentele și numai ceea ce îi convine.

Comments are closed.