Personajul „Alba ca Zăpada” bucură și azi copiii

 

Cum au trecut anii! La 21 decembrie 1937, renumitul producător de film Walt Disney, realiza, pe textul îndrăgiţilor autori, cunoscuți sub numele  de Frații Grimm, filmul „Alba ca Zăpada și cei şapte pitici”.

Acest film, sau mai bine zis această minunată poveste, a hrănit și a bucurat copilăria a mii și mii de copii. Și iată că acum, după peste 80 de ani, urmărim cu aceeași atenție și mai ales interes, această minunată poveste care ne învață pe toți cum să fim mai buni, cum să facem diferența dintre bine și rău, să apreciem dragostea și legăturile sincere de adevărată prietenie și mai ales, să nu uităm că  dragostea părinților este nemărginită.

 Cu toate aceste gânduri, Compania „Teatru în Cinema” împreună cu Fundaţia Pelin, au reușit să înscrie cu succes și Tecuciul în acest ingenios turneu național. Și  astfel, duminică, 8 decembrie, la sala „Ion Petrovici”  am putut urmări această frumoasă piesă și am revăzut încântătoarele personaje: Prezentatorul, Maștera, Alba ca Zăpada, Vânătorul, Prințul și mai ales, cei 7 pitici, care erau harnici și lucrau la o mină.

 Acțiunea poveștii este simplă. Unui împărat îi moare soția și rămâne cu fata lui, Alba că Zăpada. După un timp se recăsătorește, dar discuția acesteia cu nelipsita ei oglindă, la întrebarea „Cine e cea mai frumoasă din țară” nu poate accepta ca Alba ca Zăpada să fie cea mai frumoasă și îl pune pe vânător să o omoare. Aceasta nu face acest lucru, fata fuge de acasă, găsind loc în casa piticilor. Mama vitregă află, se deghizează în bătrânică și o otrăvește, dar este salvată de un frumos Prinț.

O poveste foarte frumoasă, cu multe învățăminte ce se desprind din ea.

 Câteva cuvinte despre cei doi actori ce au dat viață acestui spectacol,  Cristian Mitescu – prezentatorul, este un apreciat artist păpușar, regizor de teatru de animație, scenarist, care a participat la realizarea mai multor emisiuni pentru copii la televiziune: Kiki, Riki, Miki; Tip top – Mini top; Grădiniță de duminică, etc. Mama vitregă, Mariana Șinca, este absolventă a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București – secția Teatru de păpuși, promoția 2000 și în calitate de actor mânuitor de păpuși și marionete a participat la numeroase festivaluri din țară dar și în Spania, Mexic, Columbia, adunând numeroase premii pentru România.

A fost un spectacol reușit, iar după încheierea acestuia actorii au făcut poze cu toți copiii care au dorit acest lucru.

 

Iancu Aizic