Dezbatere publică: Taxele şi impozitele vor creşte cu 4,6 % ca urmare a indexării

 

Luni, 16 decembrie 2019, a avut loc o dezbatere publică având două teme. Una dintre acestea a fost Stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2020 în municipiul Tecuci.

Primarul Hurdubae a ţinut să precizeze că taxele şi impozitele nu vor creşte în anul 2020, faţă de 2019, vor fi doar indexate cu rata inflaţiei, de 4,6 %. Însă această indexare va conduce la o creştere a taxelor şi impozitelor, fapt care contrazice spusele primarului în exerciţiu.

Pe de altă parte, indexarea de 4,6 % este calculată la nivelul anului 2018. La nivelul anului 2019, indexarea ar trebui să fie de 3,8 %.

Aceste indexări, care conduc la creşteri de taxe şi impozite, sunt datorate inflaţiei generate de politicile fiscale ale guvernelor PSD.

În dezbaterea de ieri, primarul a omis să pună punctul pe „i” şi să spună cu subiect şi predicat faptul că taxele şi impozitele vor creşte ca urmare a indexării. A omis chiar să înştiinţeze tecucenii că indexarea a fost dictată de un guvern PSD şi că este nevoie de această indexare tocmai datorită erorilor financiare ale aceluiaşi guvern.

Nouă nu ne rămâne decât să scoatem mai mulţi bani din buzunare. Fiindcă aşa a dorit PSD.