Politica pumnului în gură. PSD-iştii, cu banii contribuabililor, au voie. Ceilalţi, cu banii proprii, nu

 

După ce au pierdut lamentabil alegerile la Tecuci, atât cele europarlamentare cât şi cele prezidenţiale, PSD-iştii tecuceni au început să îşi reconstruiască imaginea. Pe banii contribuabililor tecuceni.

Pe 8 decembrie au fost la secţia de Pediatrie unde au făcut zeci de fotografii după ce au montat un brad pentru copii într-un loc unde copiii nu au acces. Apoi au postat imaginile pe reţelele de socializare.

Această acţiune vine după un întreg scandal creat de o donaţie particulară în valoare de 200 milioane lei vechi. Atunci, după ce imaginile au apărut online, s-au „autosesizat” Claudiu Zara – director al Spitalului „Anton Cincu” şi Liliana Neculiseanu – şefa secţiei de Pediatrie a Spitalului.

După donaţie, cei doi angajaţi în sistemul sanitar tecucean au creat presiuni asupra tuturor să înlăture imaginile din mediul online pe motiv că „nu este voie să se facă fotografii în Spital”. Ordinul a venit de la Hurdubae.

La doar câteva zile, PSD-iştii tecuceni au avut voie să se fotografieze în Spital.

O altă acţiune care a avut loc la secţia de Pediatrie a aparţinut elevilor de la Liceul „Elena Caragiani” din Tecuci. Elevii s-au mobilizat financiar, au cumpărat cadouri, dar nu li s-a permis accesul în secţia de Pediatrie.

Mai mult, pe linie şcolară le-a fost interzis elevilor să-şi facă cunoscută acţiunea. În acest sens a intervenit conducerea şcolii care s-a opus mediatizării.

Un alt incident a avut loc la Spitalul municipal. Zara şi Teodoru au spus că nu au nevoie de donaţiile abia primite, donaţii constând în aparatură pentru Spital. Cei doi au spus că Spitalul are de toate şi că nu de donaţii au nevoie, ci de bani.

Li s-a replicat că este ilegal să primească donaţii în bani, iar Teodoru a ţinut să sublinieze că tot PSD-ul va câştiga alegerile locale, demonstrând faptul că grija pentru pacienţi se află în plan secundar, pe primul loc fiind politica.

Câteva zile mai târziu, un incendiu a mistuit casa unei familii din cartierul tecucean Cuza-Vodă. Primăria a montat un container de locuit, apoi primarul, împreună cu tinerii social democraţi, au făcut fotografii şi le-au postat, urcându-se pur şi simplu cu bocancii pe drama acelei familii.   

Bine înfipţi în posturile de conducere ale societăţilor tecucene, PSD-iştii au creat o societate ermetică din care doar acţiunile primarului şi ale tineretului social democrat trebuie să iasă la iveală. Tecucenii au voie să viseze la o lume mai bună doar cu condiţia ca această evoluţie să poarte marca PSD.