Caznele tecucenilor şi prioritatea administraţiei

 

Cei care s-au aflat în vâltoarea evenimentelor din primăvara anului 2016 nu au uitat nici o clipă încrâncenarea consilierilor PSD şi refuzul acestora de a aproba planul cultural al municipiului Tecuci.

Consilierii social democraţi au făcut tot posibilul să amâne aprobarea unui plan cultural, motivând faptul că 2016 este an electoral, iar priorităţile Tecuciului ar trebui să fie altele.  

Luni, 23 decembrie 2019, consilierii se vor întruni în şedinţa Consiliului local Tecuci. La numărul şase, pe ordinea de zi se află „Proiectul de hotărâre privind aprobarea Programului de activități culturale al Municipiului Tecuci, aferent trimestrului I al anului 2020”.

În primele şase luni ale anului viitor, social democraţii tecuceni vor să arunce suma de 64.100 lei, respectiv 641 milioane lei vechi. Vor să cheltuiască aceşti bani fără un buget al anului 2020 aprobat, fără o preconizare a încasărilor. Nu cumva anul 2020 este an electoral, stimaţi social democraţi? Vă rugăm să verificaţi!

Cu motivul unui Spectacol dedicat femeilor din comunitatea tecuceană, Casa de cultură Tecuci cere suma de 23.000 lei, respectiv 230 milioane lei vechi. Cu aceşti bani, instituţia de cultură intenţionează să achiziţioneze „materiale de promovare, materiale diverse, contracte servicii cultural-artistice, flori”.

Douăzeci şi trei de mii de lei. Atâţia bani nu au fost cheltuiţi nici măcar la Revelionul 2019 sau la Zilele Municipiului Tecuci 2019. Nu s-au cheltuit fiindcă pesediştii tecuceni nu au dorit să marcheze aceste zile. Acum, deodată, în an electoral, vor să marcheze un eveniment pe care în ceilalţi ani l-au minimalizat.

În prag de an 2020 există încă tecuceni care nu au lumină pe stradă şi sunt nevoiţi să plece la şcoală ori la muncă, sau să vină, pe întuneric; există tecuceni care sunt nevoiţi să îşi acopere încălţările cu pungi pentru a răzbi prin noroaie, după ce pietrişul aruncat de administraţia PSD a ajuns în canalizare; femeile sunt înjunghiate pe stradă, fiindcă poliţiştii locali păzesc parcările în loc să patruleze, ş.a. Toate acestea şi multe altele nu par a fi priorităţile administraţiei PSD din Tecuci, mai important este planul cultural!

În prag de sărbători, nouă nu ne rămâne decât să vă urăm, stimaţi social democraţi, ca şi la alegerile din 2020, locale şi parlamentare, să culegeţi ce aţi semănat!

 

error: Content is protected !!