Instanţa a decis: Aurora Chiţu revine pe funcţie şi i se achită salariile restante

 

Ieri, 18 decembrie, la Curtea de Apel Galaţi, s-a decis soluţia privind rejudecarea procesului intentat de Aurora Chiţu Primăriei Tecuci, în speţă pârâtul C.C. Hurdubae. Şi de această dată, Primăria făcuse recurs, dar l-a pierdut.

Astfel, instanţa de judecată a dispus reintegrarea Aurorei Chiţu în funcţia de arhitect şef al Primăriei Tecuci şi plata salariilor aferente plus majorările recalculate din anul 2016 până în prezent.

 Aşadar, de la începutul anului 2020, Aurora Chiţu trebuie să figureze ca arhitect şef şi să i se plăteasă salariul pentru 44 de luni. La momentul actual această funcţie este ocupată de Vasilică Crăciun, navetist la Galaţi. Salariul brut al acestuia este de 10.400 lei lunar la care se adaugă 347 lei indemnizaţie de hrană.

Dacă Primăria ştia că este în proces de reangajare cu fostul arhitect şef, a fost legală angajarea altui arhitect, care doarme în cursul săptămânii în instituţie pentru a nu se mai deplasa zilnic la domiciliul gălăţean? Iar banii care i se cuvin Aurorei Chiţu, în sumă consistentă, cine ar trebui să îi achite? Arhitectul înlocuitor, Hurdubae ori instituţia din banii contribuabililor?!?

 

2 thoughts on “Instanţa a decis: Aurora Chiţu revine pe funcţie şi i se achită salariile restante

  1. Stimată și onorată redacție am de făcut o precizare, și sper să nu fiu cenzurat. Trebuie menționat faptul că doamna arhitect Aura Chițu a fost îndepărtată din funcție de fostul primar datorită faptului că a refuzat să semneze o modificare la proiectul inițial ce autoriza ridicarea hotelului din spatele Galeriilor ,,Gheorghe Petrașcu”. De altfel, acest caz a ajuns și pe masa procurorilor DNA, acesta fiind și motivul pentru care de mai mulți ani au fost sistate lucrările la acestă clădire. Cu speranța că veți aproba acest comentariu vă mulțumesc anticipat.

    1. Stimate ,,Chirvase Valentin,, culmea este ca doamna Aarhitect a castigat. Asadar, Primaria Tecuci trebuie sa-i plateasca peste 4 miliarde lei in perioada aprilie 2016 – decembrie 2019. De ce trebuie sa-i plateasca? Pentru ca functionarii care au facut hartiile sa fie data afara au gresit. Primarul semneaza ca Primarul. Dar functionarii care au facut toate hartiile pentru a fi data afara? Functionarii specialisti? Interesant este de aflat cine s-a prezentat la procese pentru a apara Primaria Tecuci si ce a vorbit in sala de judecata.

Comments are closed.