Circulară trimisă de ministrul Educației: Fondul clasei/școlii, este interzis dacă banii sunt strânși prin implicarea elevilor sau a personalului din școală

 

Ministrul Educației cere „respectarea strictă” a prevederilor legale privind colectarea fondului clasei sau al școlii, potrivit unei circulare trimise în toate școlile din România.

Informarea nu menționează, însă, ce se întâmplă în cazul în care banii sunt strânși, ca în majoritatea școlilor și grădinițelor, prin asociațiile de părinți.

Documentul a plecat de la cabinetul ministrului cu o zi înaintea vacanței de iarnă, pe 19 decembrie 2019, la finalul semestrului I al anului școlar 2019-2020. A ajuns în unități pe 20 decembrie, în ultima zi de școală.

În informarea cu nr. 10.189 din data de 19 decembrie 2019 semnată de ministrul Educației, Monica Anisie, este cerută „obligativitatea respectării stricte” a colectării fondului școlii și a fondului clasei, precum și a prezenței elevilor în consiliile de administrație ale școlilor, scrie edupedu.ro.

 

Citeşte în continuare…