Percheziţii domiciliare la Tecuci. Articole pirotehnice confiscate de poliţişti

 

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, au efectuat cinci percheziții, în locații din municipiile Galați și Tecuci, în baza unui plan de acțiune având ca scop prevenirea și combaterea operațiunilor ilegale cu articole pirotehnice.

Peste 44.500 de petarde și 500 de baterii de artificii au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

În zilele de 22 și 23 decembrie a.c., în baza unui plan de acțiune având ca scop prevenirea și combaterea operațiunilor ilegale cu articole pirotehnice, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în executare patru mandate de percheziție la domiciliile unor persoane din municipiile Galați și Tecuci și un mandat de percheziție la punctul de lucru al unei societăți comerciale din municipiul Galați.

Cu această ocazie, în locuința unui bărbat, de 40 de ani, din municipiul Galați, polițiștii au găsit peste 2 500 de petarde (categoriile F2 și F3), precum și 17 baterii de artificii (categoriile F1 și F2), toate deținute ilegal.

Tot în municipiul Galați, la punctul de lucru al unei societăți comerciale, de pe Bulevardul Henri Coandă, polițiștii au găsit expuse spre vânzare, fără drept, 6 930 de petarde (categoria F1) și 200 de baterii de artificii (categoria F1).

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la locuințele a trei bărbați, de 23, 25 și 32 de ani, din municipiul Tecuci, polițiștii au găsit, de asemenea, peste 35 000 de petarde (categoriile F1, F2, și F3), precum și 290 de baterii de artificii (categoriile F1 și F2), toate deținute fără drept, în vederea comercializării.

Întrucât în toate cele cinci cazuri, articolele pirotehnice erau deținute fără autorizație și documente de proveniență, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, procedând la ridicarea acestora, în vederea continuării cercetărilor.