Tecuci. Un primar şi nişte „copii care se joacă cu creionul pe hârtie” – Audio

 

În şedinţa Consiliului local Tecuci desfăşurată în data de 23 decembrie 2019, printre alte proiecte, nici proiectul privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2020 nu a întrunit votul consilierilor.

Acest lucru a provocat mare supărare în rândul administraţiei locale, motiv pentru consilierul independent să atace consilierii PNL şi pentru primarul în exerciţiu să atace presa locală.

Declaraţia

„Vreau să fac o precizare foarte clară: taxele şi impozitele locale pentru 2020 nu au crescut. Totul este un joc a unor copii care se joacă cu creionul pe hârtie. Au auzit şi ei că scrisul pe hârtie igienică este foarte important.

Coeficientul de 4,6 (%) a fost aprobat în luna aprilie, pe data de 25, când Consiliul local, în urma unei hotărâri de guvern… Dar dacă ne place să facem afirmaţii mai degrabă să ne auzim sau să consumăm nişte hârtie, putem face, nu-i nici o problemă.

Deci, taxele nu au crescut. Indexarea taxelor se face în fiecare an, cu coeficientul de inflaţie al anului precedent.

Tot ce se discută la acest moment este o minciună grosolană doar de a muta ochii oamenilor la altceva”, a spus Hurdubae.    

Context

Cine a fost conectat în ultima vreme la şedinţele şi dezbaterile administraţiei locale a observat probabil o schimbare de atitudine a primarului în exerciţiu.

În vocabularul acestuia a apărut obsesiv cuvântul „tinere”. Acesta exista şi înainte, dar nu era folosit atât de des şi, mai ales, nu era adresat persoanelor mai în vârstă decât el.

Tot în ultimul timp, în vocabularul edilului şi-au făcut loc sintagmele „pune mâna şi citeşte dacă nu ştii” sau „nici nu ştie dar nici nu vrea să înveţe”, în aceste forme sau în expresii sinonime.

Această nouă atitudine denotă o aroganţă de prost gust, atitudinea unei persoane cocoţată într-o funcţie, care are impresia că a învăţat tot ceea ce era de învăţat, chiar dacă realitatea de pe străzi îl contrazice.

Doare

Alegerile locale bat la uşă, fapt care face ca unele persoane să afişeze o siguranţă de faţadă, siguranţă care în realitate nu există, în speranţa că vor mai obţine un mandat.

Acei „copii care se joacă cu creionul pe hârtie” au reuşit în ultimii ani să pună degetul pe rană şi să spună: „Aici doare”.

Că „doare” se poate observa şi din atitudinea unor persoane ajunse vremelnic în fruntea oraşului.

Să nu ne jucăm cu cuvintele!

Hotărârea nr. 43 din 25 aprilie 2019 prevede „indexarea impozitelor şi taxelor locale care constau într-o anumită sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei, pentru anul fiscal 2020 cu 4,6% indice de inflaţie comunicat de Ministerul Finatelor Publice”.

Hotărârea a fost votată de toţi consilierii locali, cu excepţia consilierilor PNL care s-au abţinut. Consilierul independent a lipsit de la acea şedinţă.

Această hotărâre se referă la taxele şi impozitele din anul 2020, care în şedinţa din 23 decembrie au fost supuse aprobării încă o dată. Dat fiindcă proiectul nu a trecut, va mai fi supus votului şi în şedinţa Consiliului local Tecuci care va avea loc luni, 30 decembrie 2019.

În loc de epilog

S-a bătut prea multă monedă pe această temă şi nu mai insistăm. Dacă vor creşte sau nu vor creşte taxele şi impozitele, ca urmare a indexării, urmează să vedem cu toţii de la 1 ianuarie 2020.

Este, însă, revoltător modul în care un funcţionar plătit din bani publici alege să trateze presa locală.

Considerăm că în ultimii patru ani ne-am făcut datoria mai mult decât unii, aleşi vremelnic în funcţii publice, şi-ar putea-o face vreodată. Dar, în privinţa acestui lucru, este mai bine să lăsăm Istoria să-şi spună cuvântul.

 

 

2 thoughts on “Tecuci. Un primar şi nişte „copii care se joacă cu creionul pe hârtie” – Audio

    1. Probabil că va ajunge acolo. Însă, sunt nenumărați ,,căței” care l-au adulat și lins (scuzați expresia) în fund, până și-au aranjat ploile (a se citi locuri de muncă bine plătite, diverse contracte cu municipalitatea etc.), iar acum s-au dat la fund (vezi doamne ei nu au nicio treabă cu dezstrul produs de PSD și primarul lor), sau încearcă să trecă la partidele aflate acum la putere, cu scopul ași păstra avantajele. Asta e problema. Cine ne scapă de aceste personaje toxice? Este absolut necesar un tomberon și pentru aceștia.

Comments are closed.