Strada Mare. Cartea de vizită a administraţiei locale se degradează pe zi ce trece

 

Strada Mare, Tecuci, 29 decembrie 2019. Într-un articol anterior semnalam faptul că Strada Mare a început să intre la apă. Au apărut imediat contestatari care afirmau că apa se adună, deşi n-ar fi trebuit, din cauza canalizărilor care nu au fost desfundate de fosta administraţie.

Este de neînţeles faptul că după aproape patru ani de administraţie Hurdubae unii încă mai încearcă să arunce motanul în braţele fostului edil.

Atunci când am scris despre apa care în loc să se scurgă formează băltoace ce se infiltrează în terasament, ne-am asigurat mai întâi că în acel loc nu exista canalizare. Şi nu există.

Continuăm cu acelaşi subiect, respectiv Strada Mare şi problemele care apar datorită faptului că apa nu are unde să se scurgă.

Lipsesc în continuare cele 19 bănci care au fost incluse în proiect şi pentru care au fost alocate fonduri în cadrul celor peste 11,5 miliarde de lei vechi cât a costat reabilitarea.

 Astăzi, 29 decembrie, putem observa cu toţii că au început să dispară copacii plantaţi pe Strada Mare. Am regăsit unul dându-şi obştescul sfârşit pe o alee lăturalnică. Se pare că putrezesc din cauza apei acumulate la rădăcină.

În unele locuri, spaţiul care ar fi trebuit să fie spaţiu verde, dar numai verde nu e, începe să se scufunde, semn că drenajul subteran lasă de dorit. În alte alveole apa stagnează, indiciu că terasamentul este suprasaturat.

Dacă se păstrează acest ritm al degradării, în câteva luni Strada Mare va avea nevoie de o nouă reabilitare. Nu cunoaştem dacă va fi reabilitată cu alţi bani sau există o garanţie oferită de firma care a executat lucrările.