Eficienţa administraţiei actuale: O lucrare care trebuia finalizată anul trecut nici măcar nu a fost demarată

 

În data de 3 iulie 2018, Consiliului local Tecuci a aprobat indicatorii tehnico–economici pentru obiectivul „Creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice – Sediul Primăriei Tecuci, judeţul Galaţi”.

Durata de execuţie a lucrărilor de intervenţie a fost estimată la 18 luni, pentru o suprafaţă de 2.403 mp, iar valoarea totală a obiectivului de investiţii este de 7.435.124,48 lei inclusiv TVA, peste 74,35 miliarde lei vechi.

Conform declaraţiilor primarului în acea şedinţă, lucrările de reabilitare ale sediului Primăriei trebuiau finalizate până la sfârşitul anului 2019. Astăzi, 5 ianuarie 2020, constatăm că aceste lucrări nici măcar nu au fost începute.

„Clădirea Primăriei, printr-un motiv care este independent de voinţa noastră, este la a treia licitaţie. Această clădire nu se va putea moderniza într-un an de zile”, a declarat Hurdubae în ultima şedinţă ordinară a Consiliului local, cu referire la această reabilitare.

Cu speranţa că în acest an tecucenii îşi vor alege o administraţie eficientă, capabilă să ducă un proiect până la capăt, nu ne rămâne decât să aflăm unde au fost publicate cele trei licitaţii.