Un tecucean este cercetat penal în Italia pentru un comentariu publicat online

 

Un simplu comentariu publicat la o postare pe Facebook, într-o notă sarcastică, i-a adus probleme legale unui șofer român din Italia care a ajuns astfel să fie cercetat de autorități pentru „defăimare agravată”.

Gigel Crucianu, în vârstă de 43 de ani și originar din Tecuci, este rezident într-o localitate de lângă Veneția și lucrează ca șofer pe camion în regiunea Veneto. În data de 14 decembrie 2019, citind o știre publicată pe pagina Facebook „Occhio Sandonatese” referitoare la un instrument radar de măsurare a vitezei, conaționalul nostru a lăsat un comentariu puțin mai îndrăzneț, dar evident plin de sarcasm.

„Hoții fură noaptea, polițiștii (<vigili> este cuvântul folosit în italiană, deci poate fi interpretat atât ca <polițiștii>, cât și în alte sensuri – n.r.) fură ziua”, a scris șoferul român în comentariul său.

Sâmbătă, 4 ianuarie 2020, la trei săptămâni de la publicarea acelui comentariu aparent inofensiv, Gigel Crucianu a fost chemat la sediul Poliției Locale din San Donà di Piave din provincia Veneția pentru a fi identificat în vederea începerii anchetei preliminare pentru infracțiunea de „defăimare agravată”, așa cum scrie în procesul verbal, menţionează rotalianul.com.

 

Citeşte în continuare…

One thought on “Un tecucean este cercetat penal în Italia pentru un comentariu publicat online

  1. Crede ca nesimtirea nu se plateste ! Acolo e cetatean european, aici un huligan, educatia e singura care ne poate ridica ca natie. (am pus PUNCT la sfarsit !)

Comments are closed.