Asociaţia Bunul Samaritean – Campanie umanitară la bilanţ

 

Campania „Şi TU poți fi Spiridușul Moșului”, Ediția de Crăciun 2019, organizată ca în fiecare an de Asociația Bunul Samaritean din Nicorești, județul Galați, s-a încheiat. Ne bucurăm nespus că, acum, când a venit vremea bilanțului să realizăm cu bucurie că acțiunea noastră a avut un ecou deosebit în rândul celor care au dorit să contribuie la fericirea copiilor noștri de la Centrul de zi, a rezidenților noștri adulți cu dizabilități și, până la urmă, a întregii comunități.

Primele cadouri au venit cu multă generozitate de foarte departe, tocmai de la spiridușii Moșului, din Irlanda, și au ajuns mai devreme în mâinile celor cuminți, celor care au nevoie și ale celor care s-au bucurat cu sufletul că le-au primit. Apoi au venit, rând pe rând, diferiți sponsori locali încărcați cu cadouri conținând jucării, dulciuri, rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte.

Astfel a fost posibil să împărțim aproape 8000 de cadouri copiilor mari și mici, fetelor și băieților, mamelor și taților și vârstnicilor deopotrivă.

216 cadouri au mers la grădinița din Poiana și Vișina, la școala din Buciumeni 388, la școala din Nicorești 200, la grădinița din Dobrinești 21, la grădinița și școala din Coasta Lupii 48, la Ionășești 40 de cadouri, 10 la Cosmesti, la Tecuci la Școala și grădinița nr. 2 Gheorge Petrașcu au ajuns 175, tot la Tecuci, la Școala Specială Constantin Păunescu au primit cadouri 10 copii, 545 pachete au plecat să aducă bucurie într-un sat din Piatra Neamț. Alte 420 au ajuns la Arad. 320 la Buzău. Multe au fost date și în comunitate când ne-am întâlnit întâmplător, pe stradă, în timp ce Moș Crăciunul de la Asociație se deplasa în diferite locații.

Copiii de la Centrul de zi al Asociației și familiile lor au primit cadouri frumoase și de suflet în cadrul unei serbări special pregătită de ei pentru sosirea Moşului. Cei 14 adulți cu dizabilități grave, aflați în grija noastră permanentă, de asemenea.

Pe lângă acestea, au fost oferite aproximativ 50 de coșuri cu alimente, primele fiind împărțite celor 8 asistenți personali ai persoanelor cu dizabilități din Nicorești, aflați într-o situație dificilă, în prag de sărbători.

Mulțumim tuturor donatorilor internaționali, din țară și din comunitate pentru generozitate și bunătatea sufletului, pentru sprijin și constanță și pentru gândul bun de sărbători!

Abia așteptăm să repetăm și anul acesta această acțiune, care pentru Asociația Bunul Samaritean a devenit o tradiție foarte dragă.

 

Asociația Bunul Samaritean Nicorești