Unde au dispărut „specialiştii”?

 

În urmă cu patru ani, mai precis în 10 februarie 2016, au început lucrările de modernizare a fântânii arteziene din Parcul Alexandru I. Cuza.

Fosta administraţie a avut mult de furcă cu „specialiştii” urbei care depuneau sesizări peste sesizări la toate autorităţile responsabile cu protejarea clădirilor de patrimoniu.

Fântâna nu este propriu-zis o clădire, dar se afla în zona de protecţie a clădirii care găzduieşte Biblioteca municipală, clădire care este monument istoric.

 Cine s-a aflat în urmă cu patru ani în vâltoarea manipulărilor pesediste îşi aminteşte scandalul creat de PSD Tecuci pe marginea reabilitării fântânii arteziene din Parcul central.

Astăzi, ne întrebăm unde au dispărut „specialiştii” care erau revoltaţi de modificarea arealului de protecţie a clădirii care altădată găzduia Banca Tecuci, actualmente Biblioteca „Ştefan Petică”.

Clădirea care a găzduit un hotel iar mai apoi o plăcintărie, situată la intersecţia străzii Republicii cu Unirii, a fost demolată în urmă cu aproape trei ani.

Autorizaţia de desfiinţare a fost emisă la data de 29 decembrie 2016 şi are numărul 47. Nu ştim cine a semnat autorizaţia fiindcă la acea dată Primăria Tecuci nu avea un arhitect şef, actualul arhitect a venit abia în primăvara anului 2017. Lucrările de construcţie trebuiau să dureze doi ani, între 1 februarie 2017 şi 1 februarie 2019. Astăzi, 10 ianuarie 2020, locul este viran, aşa cum se poate observa şi în fotografii.

 Rămâne să  remarcăm că nimeni nu a sesizat autorităţile competente privind faptul că această clădire, asemenea fântânii arteziene, se afla în zona de protecţie a monumentului istoric ce găzduieşte Biblioteca.

„Specialiştii” care altădată au transformat urbea noastră într-un vacarm mediatic sunt acum bine-mersi. Unul e director la Muzeu, altul referent la Casa de cultură, etc. I-a aranjat PSD-ul pe toţi, au un post călduţ, bine remunerat, sau contracte oneroase cu actuala administraţie.

Când vor fi finalizate lucrările, nu vă putem spune, dar ar fi bine să aflăm cine a semnat autorizaţia de desfiinţare.