Evoluţie: În vreme ce populaţia municipiului scade, numărul angajaţilor din Primărie creşte

 

În ultimii 17 ani populaţia municipiului Tecuci a scăzut de la 46.825, în 1992, la 34.871 locuitori, în 2011, conform recensămintelor şi birourilor de statistică.

Numărul luat în considerare de administraţia Hurdubae se învârte în jurul a 40.000 de locuitori. Cu toate acestea, în Consiliul local Tecuci au fost discuţii în urma cărora s-a ajuns la un număr real de 32.000 locuitori.

 Cert este că numărul locuitorilor din Tecuci a scăzut drastic faţă de perioada în care la cârma municipiului se afla Gheorghe Lazăr. Pe timpul primarului Lazăr Primăria Tecuci avea 70 angajaţi, primarul Finkelstain avea 90 de angajaţi, iar în vremea edilului Ţuchel în instituţie lucrau 110 angajaţi.

Astăzi, 13 ianuarie 2020, aflăm pe surse faptul că în Primăria Tecuci lucrează 217 angajaţi, funcţionari publici şi personal contractual.

Ţinând cont de faptul că populaţia municipiului Tecuci este în scădere, iar dotatarea instituţiei s-a îmbunătăţit la capitolul IT, nouă nu ne rămâne decât să ne întrebăm pentru ce are nevoie primarul Hurdubae de atâţia angajaţi. 

 

5 thoughts on “Evoluţie: În vreme ce populaţia municipiului scade, numărul angajaţilor din Primărie creşte

  1. Iar populația României scade. De ce? Asaltul Europei în căutare de forţă de muncă şi percepţia noastră transformată în certitudine că lucrurile nu se vor schimba niciodată în ţară, arată dramatic pentru România: 2 milioane de oferte de joburi în afară sunt postate oficial pe un site de recrutare local, iar 500.000 de români îşi caută activ un job în afara ţării. Anul trecut 200 000 de români au părăsit țara, plecând la muncă în occident. Cauza? Mafia pesedistă care dă de muncă numai clientelei politice, fără să țină cont de competențe. Dacă ar rămâne în țară, românii care nu sunt pesediști ar ajunge muritori de foame, deoarece nimeni nu îi angajează.

    1. Ei pe dracu! Toate concursurile de angajare sunt aranjate. Trebuie să fii pesedist sau să faci parte din ,,clanurile” care au pus stăpânire pe instituțiile publice din oraș. Există o singură modalitate de rezolvare a acestei situații. După alegerile locale din iunie prin hotărâre a Consiliului Local toate locurile de muncă din instituțiile publice să fie declarate vacante și să se organizeze concursuri cinstite, fără ,,condiții” impuse prin care să câștige ,,cine trebuie”. Singurul criteriu să fie competența.

  2. Dacă luăm în considerare faptul că Primăria încasa taxa de habitat de la 29.000 de persoane, înseamnă că ăsta este numărul real de locuitori. De altfel de la 1 ianuarie 2020 gunoiul se va plăti din nou la Primărie deoarece la C.U.P. se factura doar pentru 18 000 de persoane, fapt pentru care s-au înregistrat pierderi colosale, acoperite din subvențiile acordate de Consiliul Local.

    1. Taxa de salubrizare se trece inapoi la Primarie fiindca au avut nevoie doar 1 an ca aceasta sa se afle la CUP. Prin CUP s-au furat mai usor banii din taxa de salubrizare. Fiind societate comerciala nu mai era nevoie de atatea proceduri. Lucrarile de prestari servicii, se atribuiau direct fie catre S.C. Tralma S.R.L. fie catre Davide Construct S.R.L. condusa de presedintele PSD Matca Gica Florea fie catre service Cezali SRL pentru a fi reparate masinile CUP ului chiar si atunci cand nu erau stricate. Ba chiar se prestau serivicii si de spalat masini ori consultanta pentru achizitii. Asa ca rolul taxei de salubrizare la CUP a fost doar pentru 1 an iar acum trece inapoi la Primarie, cum a fost dintotdeauna ca viitorul Primar trebuie sa o gaseasca la Primarie cum este legal. CUP -ul v-a fi desfiintat ca celelate societati cu care s-au furat sute demiliarde gen Zoolnad, Ecoprest, Ecogrop ca sa se piarda urma. Urma nu se pierde daca viitorul primar v-a dori sa nu se piarda.

Comments are closed.