Achiziţii sub semnul întrebării. Firme abonate la banii contribuabililor tecuceni

 

Vineri, 10 ianuarie 2020, Compania de Utilităţi Publice (CUP) Tecuci a achiziţionat „Servicii de reparare şi întreţinere” pentru unul dintre autovehiculele aflate în dotare.

Achiziţia a fost făcută prin SICAP, sistemul electronic de achiziţii publice, iar ofertant a fost Cezali SRL, firmă ce aparţine consilierului local UNPR Cezar Croitoru şi la care lucrează Tudor Câmpanu, consilierul local PSD. Suma plătită pentru reparaţia MAN TGX 18.440, cu numărul  GL 47 TEC, este de 14.989,50 lei fără TVA, respectiv 17.837,50 lei cu TVA, peste 178 milioane lei vechi.

Pe de altă parte, un cititor atrage atenţia asupra neregulilor care au făcut ca plata taxei de salubritate pentru persoanele fizice să se reîntoarcă la Primărie.

„Prin CUP s-au furat mai uşor banii din taxa de salubrizare, fiind societate comercială nu mai era nevoie de atâtea proceduri. Lucrările de prestări servicii se atribuiau direct fie către Tralma, fie către Davide Construct condusă de preşedintele PSD Matca Gică Florea, fie către service Cezali, pentru a fi reparate maşinile CUP-ului chiar şi atunci când nu erau stricate. Ba chiar se prestau servicii şi de spălat maşini ori consultanţă pentru achiziţii”, scrie cititorul nostru.

În ultima zi din 2019, atunci când credeau că nimeni nu are timp să stea cu ochii pe ei, Davide Construct Matca a încheiat cu Primăria Tecuci un contract privind „Realizare documentaţie şi executarea demolări pentru imobilele situate în Tecuci, str. Gh. Petraşcu nr. 64-66”.

Achiziţia a fost făcută tot prin SICAP, pentru suma de 252.000 lei fără TVA, respectiv 299.880 lei cu TVA, aproape trei miliarde de lei vechi.

 

 

One thought on “Achiziţii sub semnul întrebării. Firme abonate la banii contribuabililor tecuceni

  1. Și în acest timp procurorii dorm liniștiți. Ce le pasă, după 20 de ani de activitate (undeva în jurul vârstei de 45 de ani) ies la pensie (200 de milioane, dar avem cazuri de procurori și cu 700 de milioane pe lună), ulterior se reangajează tot în sistemul public (cu salarii de sute de milioane), și în acest timp bugetul local este devalizat de tot felul de indivizi puși pe căpătuială. Vrem dreptate și pentru amărășteni, nu numai pentru gulerele albe ale PSD-ului.

Comments are closed.