Cum a rămas cu „vrem o ţară ca afară”?

 

Lăsând la o parte discuţia despre cât de bine îşi face CUP treaba la Tecuci, trebuie subliniat un aspect semnalat şi de mulţi cititori: sunt persoane care aruncă gunoiul pe unde apucă.

Există locuri în municipiul Tecuci în care gunoiul nu are cum să ajungă de capul lui, este evident că cineva l-a lăsat acolo. Apoi au venit maidanezii, în căutare de mâncare şi au tras de pungi. Pe urmă a venit vântul şi a împrăştiat pungile, hârtiile şi ce mai era de împrăştiat pe acolo.

Primăria avertizează că va monta camere video la punctele de colectare a gunoiului, investiţie care se ridică la o sumă demnă de luat în seamă. Însă camerele de supraveghere nu au nici un efect în cazul celor care aruncă gunoiul la întâmplare.

Este de neînţeles gestul persoanelor care aruncă gunoiul peste gard, aşa cum se poate vedea şi în fotografiile surprinse ieri, 14 ianuarie 2020, pe strada Vasile Alecsandri din Tecuci.

Şmecherie? Nu, fiindcă şmecherie este atunci când ducem gunoiul până la ghenă, chiar dacă ne grăbim în altă parte. Super şmecherie ar fi atunci când ducem gunoiul la ghenă, deşi ne grăbim în alt drum, iar gunoiul îl punem diferenţiat în pungi separate, dar se pare că acest lucru nu este încă la îndemâna oricui.

Nouă nu ne rămâne decât să îi întrebăm pe cei care recurg la astfel de gesturi: Cum a rămas cu „vrem o ţară ca afară”?