Povestea „Cei trei purcelușiˮ pusă în scenă la Ateneu

 

Continuând seria turneelor prin țară, apreciata echipă „Teatru la Cinemaˮ, a revenit duminică, 26 ianuarie 2020, la Ateneul Fundației Pelin din Tecuci cu piesa pentru copii „Cei trei purcelușiˮ.

Povestea este de fapt o prelucrare după Simsala Grimm și are în prim plan acțiunea celor trei purceluți care doresc să își construiască o casă, îndemnați cu deviza că trebuie să realizezi ceva în viață și nu trebuie să fugi niciodată de muncă.

Deşi a fost scrisă în anul 1843, lucrarea încă stârnește admirație atât din partea copiilor de azi cât și din partea copiilor deveniți acum adulți. Purcelușii caută să-și construiască casa din diferite materiale, în final oprindu-se la cea din cărămizi.

Și pentru ca totul să nu fie perfect, apare în viața acestora și lupul, personajul negativ, cu gândul și mai ales cu mirosul de carne proaspătă. 

La sfârșit totul se termină cu bine iar aplauzele copiilor și adulților din sală dovedesc că piesa le-a plăcut. A fost apreciată prestația tinerelor actrițe Ioana Ernea și Alexandra Istrate care tot timpul au interacționat cu publicul.

În luna februarie, trupa se reîntoarce la Tecuci cu o altă piesă. O aşteptăm cu drag! 

 

Iancu Aizic

 

Povestea „Cei trei purcelușiˮ – 26 ianuarie 2020 Ateneu Tecuci

42 new photos added to shared album

 

error: Content is protected !!