Trei din opt. Proiectele lui Hurdubae cad pe capete

 

Astăzi, 30 ianuarie, Consiliul local Tecuci s-a întrunit în prima şedinţă ordinară din acest an. Pe ordinea de zi au existat opt proiecte de hotărâre.

Şedinţa a debutat cu solicitarea consilierului independent Samir Oancă de introducere pe ordinea de zi a unui proiect privitor la anularea amenzilor mai vechi de cinci ani.

Tot în debutul şedinţei, consilierul independent a ridicat problema contractelor pe care le are Primăria Tecuci cu firma Bravico, cea care se ocupă cu înregistrările video ale şedinţelor precum şi cu postarea acestora. Nemulţumirea consilierului local vine după ce a observat că înregistrările au fost tăiate la montaj de Virgil Cîlmău, respectiv cenzurate.

Din cele opt proiecte au trecut doar trei: Proiectul nr. 3 privind acordarea unor ajutoare de urgenţă, Proiectul nr. 5 privitor la închirierea terenului arabil şi Proiectul nr. 8 referitor la contractul de reprezentare juridică în procesul cu Romlux.   

Nu a fost votată validarea consilierului local PSD Ionuţ Voinea, iar Proiectul nr. 2 a fost retras fiindcă avea legătură validarea.

Un alt proiect care nu a trecut este cel privind casarea unor bunuri aparţinând UAT Tecuci, proiectul iscând controverse.

De asemenea, nici proiectele 6 şi 7 nu au primit votul consilierilor locali, consilierii opoziţiei dorind să  afle despre ce sume neeligibile este vorba în derularea acţiunilor „Şansa T” şi „Şcoala, prietena ta”.

La începutul şedinţei, în sală au fost prezenţi 17 consilieri locali, consilierul UNPR fiind absent. Apoi, după jumătate de oră, chiar înainte de primul proiect, consilierul independent a părăsit şedinţa la invitaţia consilierului Ionel Leonte care era preşedinte de şedinţă.

Cei 16 consilieri locali rămaşi au votat 8 „pentru” şi 8 abţineri, exceptând cele trei proiecte care au trecut în unanimitate şi Proiectul nr. 6 unde au fost 9 abţineri, consilierul local Gina Dumitriu fiind implicată în proiect.

Despre discuţiile iscate pe marginea acestor proiecte vom scrie mai detaliat în articolele următoare.