ANM: Ninsori şi intensificări puternice ale vântului

 

Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări, valabile începând de astăzi până mâine, 6 februarie 2020, la ora 8.

Cod Galben

În intervalul menționat la munte, în nordul și centrul Moldovei, apoi și în regiunile sudice și sud-estice va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul se va intensifica, cu rafale de peste 55 km/h, iar în zona montană peste 70 km/h.

Intensificări temporare ale vântului vor fi și în regiunile vestice și local în centru cu viteze de 55…65 km/h.

Cod Portocaliu

În jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 70…85 km/h, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității.

În județele Teleorman, Giurgiu, Tulcea și local în județele Călărași, Ialomița și Brăila se va depune strat consistent de zăpadă.

Cod Roșu

În zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100…120 km/h.

În județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitatea redusă semnificativ.