Aşa a fost sărăcit municipiul Tecuci. Alt contract cu cântec atribuit de municipalitate

 

Fie că vă vine să credeţi, fie că nu, una dintre promisiunile actualului edil a fost aceea că banii tecucenilor vor rămâne în Tecuci.

„Scoaterea banilor din oraş are ca efect sărăcirea oraşului. Un mediu de afaceri prosper înseamnă un oraş prosper cu oameni bine plătiţi”, afirma Hurdubae în campania electorală pentru alegerile locale, mai precis în luna decembrie a anului 2015.

Au rămas banii strânşi din taxele şi impozitele tecucenilor în oraş? Au rămas, cum să nu rămână? Cinci lei, zece lei, douăzeci… Grosul banilor a plecat în alte oraşe sau comune.

Zeci de mii de lei, sute de mii de lei, transformate în miliarde de lei vechi au fost şi sunt plătite unor firme din afara oraşului. Aşa a fost sărăcit municipiul Tecuci!

Ultima achiziţie consistentă a fost făcută în data de 29 ianuarie 2020 prin SICAP, sistemul electronic de achiziţii publice. Astfel, 143.353 lei fără TVA, 170.590 lei cu TVA – peste 1,7 miliarde lei vechi, vor pleca din Tecuci către firma Ferosid ECO din Şendreni.

Firma, care avea doi angajaţi în anul 2018, se ocupă cu colectarea, tratarea şi eliminarea deşeurilor şi activităţi de recuperare a materialelor reciclabile. Aceasta este plătită de Primăria Tecuci pentru „Servicii de reparare şi întreţinere”.

După domeniul de activitate al firmei, pare a fi un alt caz, după cel de la unitatea militară, prin care o firmă este plătită să strângă materiale reciclabile din municipiul nostru, pentru ca apoi să le comercializeze în nume propriu.