Şedinţă a Consiliului local programată astăzi, de la ora 16. Pe ordinea de zi se află un împrumut de 300 miliarde de lei

 

În data de 12 octombrie 2016, actualul primar al municipiului Tecuci declara într-un interviu că va asfalta 60 de kilometri în patru ani.

„Am venit cu un proiect cu 60 de km de asfalt în patru ani. Pornim studiul şi proiectarea pentru primii 15 kilometri, cred că vor putea fi definitivaţi pe la finele lui 2017, pe finanţare europeană”, spunea în urmă cu trei ani şi patru luni primarul Hurdubae. După aproape patru ani, în municipiul Tecuci nu au fost asfaltaţi mai mult de 5 km.

Astăzi, 25 februarie 2020, de la ora 16, va avea loc şedinţa Consiliului local Tecuci. Prin Proiectul nr. 3 aflat pe ordinea de zi se solicită aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 30.000.000 lei, respectiv 300 miliarde lei vechi.

Banii sunt necesari pentru modernizarea a aproximativ 20 de kilometri din municipiul nostru, ne asigură primarul în exerciţiu. Din aceştia, doar pe studii, documentaţii sau asistenţă se vor cheltui 9,5 miliarde lei vechi.

După aproape patru ani de sforţări administrative cei 60 de kilometri promişi sunt departe de a fi realizaţi. Banii necesari au existat, dar li s-a pierdut urma.

Un sondaj iniţiat de Lucian Costin, preşedinte PNL Tecuci, pe pagina sa de socializare, relevă faptul că 96 % dintre cetăţenii municipiului sunt împotriva acestui împrumut, în vreme ce doar 4 % sunt de acord cu împrumutul. La sondaj au participat 869 de persoane, 834 nu sunt de acord cu împrumutul, iar 34 sunt de acord. Sondajul se închide peste trei zile.

Astăzi, de la ora 16, în sala de şedinţe a Primăriei Tecuci, vom vedea cu toţii pe cine reprezintă consilierii care vor amaneta viitorul Tecuciului pe următorii 20 de ani.

În condiţiile în care societatea civilă nu a fost consultată în privinţa împrumutului, la şedinţa Consiliului local este necesară prezenţa noastră, a tuturor celor care vor să aibă un cuvânt de spus în legătură cu viitorul municipiului Tecuci.

 

You cannot copy content of this page