Și pe scena tecuceană Dragobetele a pupat fetele!

 

După cum bine se știe, Dragobete este o sărbătoare populară celebrată la români pe 24 februarie. Ea a apărut la noi încă de la începutul secolului XIX, iar numele lui, conținând cuvântul cu sens profund – drag – a apărut după mai multe încercări cum ar fi – Rogobete, Bragovete sau Dragovete a fost stabilit, în final, la Dragobete, cu înțeles clar, a fi drag!

Cu acest prilej, Casa de cultură Tecuci a pregătit un spectacol muzical-coregrafic, oferit tecucenilor, luni, 24 februarie 2020.

 Spectacolul a fost deschis de îndrăgitul prezentator Mihail Vasilache, care, după ce a arătat importanţa acestei sărbători și adevărata ei semnificație, a urat tuturor „O primăvară frumoasă!ˮ. Apoi, a invitat pe scenă Grupul folcloric „Doinița Siretuluiˮ, după care a urmat interpreta Elena Tulearcă, apoi micuța Sara Mihai.

A urmat micuțul Nikolas Ghiorghiu care ne-a invitat și el la joc și voie bună. Interpreta Andreea Darie ne-a prezentat o piesă, după care Elena Sălăvăstru ne-a reamintit frumoasa melodie „Săracă inima meaˮ.

Grupul „Funny Girlsˮ s-a remarcat prin frumoasa evoluție și recompensat cu ropote de aplauze. Au urmat tinerele Daniela Rusu și Andreea Vanu, apoi tânărul Cosmin Dragomir, de la un liceu de muzică din Focșani cu piese din repertoriul Miorei Velicu.

O altă premieră tecuceană a fost apariția pe scenă a grupului „Altițaˮ junior, inițiat și pregătit de coregrafa Nicoleta Cucoaneş, evoluție apreciată de publicul spectator. Au urmat cu interpretări Ana Bulancea, Alina Bârgoanu, Andreea Năstase, Maria Lungeanu și Mădălina Buruiană care a ridicat sala în picioare.

 Micuța Ilaria Bejan, de la Furceni, a avut și ea o evoluție frumoasă pentru ca apoi să intre în scenă Grupul „Altițaˮ. Ultimul solist, întâmpinat cu multe aplauze, a fost Arun Durancea.

În timpul spectacolului, au fost împărțite în sală fluturași pe care spectatorii trebuiau să scrie câte o declarație de dragoste, cele mai bune răspunsuri fiind premiate. Astfel, Diana Lovin a obținut premiul II în timp ce locul l – cu mesajul „Te iubesc zilnic, la intensitate maximă, nu numai de sărbătoriˮ realizat de Andreea Medeleanu a fost recompensat și cu un tort.

Să consemnăm în final faptul că toți interpreții, la ieșirea din scenă, primeau o Diplomă și câte o floare.

Partea muzicală a fost pregătită și coordonată de Claudiu Vișan și Mircea Călianu iar coregrafia a aparținut Nicoletei Cucoaneș.

 

Iancu Aizic

 

Dragobete Tecuci – 24 februarie 2020

27 new photos · Album by Ziarul Tecucean

 

You cannot copy content of this page