Proiectele ședinței CL blocate de opoziție. Un consilier PMP a negociat cu PSD?

 

Astăzi, 25 februarie, Consiliul local Tecuci s-a întrunit în sala de şedinţe având de dezbătut 25 de proiecte aflate pe ordinea de zi.

Sala a fost arhiplină, simpli cetățeni, lideri ai partidelor, membrii acestora și funcționari au umplut încăperea. Din efectivul de consilieri a lipsit Samir Oancă.

Pentru început, înlocuitorul secretarei Fotache, Nicoleta Butnaru a înmânat consilierilor adresa prefectului județului prin care se solicită repunerea pe funcție a viceprimarului. Primarul a citit o altă adresă, prin care cere lămuriri suplimentare de la Prefectură, privind repunerea în funcţie a viceprimarului Dănuţ Pintilie.

De pe ordinea de zi, primarul a retras primele două proiecte, cel cu validarea lui Ionuț Voinea și următorul deoarece avea legătură cu primul.

Surpriza a venit după citirea ordinii de zi rămasă, atunci când secretara a constatat că proiectele cu numerele 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, şi 22, nu pot fi dezbătute deoarece nu s-au întrunit comisiile pentru a da avizul de specialitate. Opoziţia a lipsit de la şedinţele din comisii, proiectele neprimind astfel avizul. Proiectul cu numărul 5, privind aprobarea activităţilor culturale a fost de asemeni retras din cauza faptului nu este aprobat bugetul local.

Drept urmare, în şedinţă au rămas de votat doar trei proiecte, cel cu evaluarea managerului Bibliotecii, cel cu rezultatul evaluării managerului de la Muzeu și alegerea președintelui de ședință pe următoarele trei luni.

Ședința a fost plină de aluzii ieftine ale primarului, încă în funcție, şi nemulțumiri vizibile ale actualei conduceri vizavi de faptul că trebuie să îl repună în post pe viceprimar și pentru faptul că proiectele cu bugetul local, cel cu împrumutul de 300 miliarde, cel cu revocarea city managerului, nu au putut fi puse pe ordinea de zi, dezbătute şi aprobate.

A bătut palma Olimpia Lovin cu PSD?

Înainte de începerea ședinței, aflăm pe surse că unor consilieri din opoziție li s-au promis bani, sume de la 1.000 la 30.000 lei pentru a vota unele dintre proiectele emise de Hurdubae şi retrase din şedinţa de astăzi. Unul dintre consilierii PMP, care până nu demult mima opoziţia, se pare că chiar a bătut palma pe suma maximă şi a trecut în barca puterii.

De remarcat este și faptul că Hurdubae s-a opus întotdeauna filmărilor și pozelor făcute în ședință de  ziariști, doar Decibel având contract pentru acest lucru. Astăzi, însă, primarul a avut invitați, să filmeze şi să pozeze din toate unghiurile, pe un ziarist din Iași, cu care colaborează pe banii contribuabililor și pe altul din Galați care are contract cu Primăria pentru o pagină de ziar pe lună.

La ora 15.20, negociam cu un poliţist local intrarea în sala de şedinţe, el spunând că sala este rezervată pentru comisii, eu atrăgându-i atenţia că este deja plină cu membri PSD. Alt poliţist local a primit un telefon prin care erau informați că „o să participe Costin Lucian, GEGI, de la PNL cu oameni, cu alaiul și s-a dispus să fie vreo 10 polițiști prezenți la instituție pentru că e posibil să iasă scânteiˮ.

În şedinţă, opoziţia a fost pe baricade cu replici pe măsură la adresa încercărilor PSD de a subjuga economic municipiul.

 

5 thoughts on “Proiectele ședinței CL blocate de opoziție. Un consilier PMP a negociat cu PSD?

  1. Atmosfera a fost irespirabilă. Cu greu am reușit să intru după ce m-am certat vreo 5 minute cu polițiștii locali. Aceștia nu mă lăsau să intru pe motiv că nu mai sunt locuri. Cred că după alegeri noul primar va trebui să redeschidă sala de ședințe a primăriei. Holul în care au loc acum ședințele de Consiliu Local este impropriu. Mai mult nu are aviz ISU, deoarece blochează o cale de acces și evacuare în clădire.

  2. Nu înțeleg de ce, în condițiile în care primarul nu este membru al consiliului local, se permite acestuia să stea la masă cu consilierii și practic să conducă ședințele. În mod legal el trebuie să i-a loc în public, și să intervină doar atunci când consilierii solicită lămuriri la proiectele de hotărâri care îl au drept inițiator , și numai cu încuviințarea președintelui de ședință. Dacă s-ar proceda așa nu ar mai exista momente tensionate în timpul ședințelor, care trebuie să o spunem sunt provocate de primar, așa cum de altfel s-a întâmplat și astăzi.

  3. Sa inteleg ca opozitia refuza sa fie destituit administratorul public care incaseaza 100 milioane/luna degeaba? Fost membru PSD si actual membru Proromania?

    1. Administratorul public a fost angajat prin concurs, are contract de muncă și nu poate fi dat afară din postul pe care îl ocupă decât în conformitate cu prev. Codului Muncii. Deci, nefiind angajat de Consiliu Local nu poate fi destituit de către consilieri.

  4. Hurdupaie vezi frate că la Turda un oraș mai mare cu 8000 fata de Tecuci. A luat fonduri europene nerambursabile pentru asfaltat străzi ..întrebarea e daca tu nu ai băgat țeavă de gaze pe unele străzi cum vrei sa pui asfalt?? Sau pui asfalt cum i-ai pus lui Pintilie ?? Doar așa cu dedicație??

Comments are closed.