Consiliul local Tecuci: O şedinţă cu semnul întrebării – Video

 

Ieri, 25 februarie 2020, Consiliul local Tecuci a avut pe ordinea de zi 25 de proiecte, din care doar trei au fost supuse votului, celelalte neavând avizele necesare.

Cu toate că au mai rămas doar trei proiecte, care au fost votate şi aprobate de consilieri, nu vă putem spune concret că aceste proiecte au trecut fiindcă şedinţa a fost ilegal constituită. 

„La şedinţa de astăzi, din cei 18 consilieri locali în funcţie, sunt prezenţi 17 consilieri locali, absent motivat consilierul Oancă Samir, drept pentru care şedinţa de astăzi este legal constituită”, a anunţat locţiitorul secretarului UAT, în preambulul şedinţei.

„Puteţi să ne spuneţi şi nouă de ce suntem numai 18 (consilieri) în funcţie deocamdată? Conform adresei pe care am primit-o aici. La data asta suntem 19 sau 18?”, a întrebat consilierul local Vasile Diaconu.

„După citirea adresei de la Prefectură suntem 19”, înştiinţează locţiitorul secretarului.

Apoi a fost citită adresa prin care Dănuţ Pintilie îşi recapătă funcţia de consilier în cadrul Consiliului local Tecuci.

Aşadar, după citirea adresei, în sală au fost prezenţi 18 consilieri şi nu 17. Consilierul local Dănuţ Pintilie nu a fost invitat să voteze alături de ceilalţi consilieri locali, el fiind în sală, în spaţiul rezervat publicului.

În aceste condiţii, cu un consilier local prezent care nu a votat nici pro, nici contra şi nici nu a avut ocazia să se abţină, legalitatea şedinţei Consiliului local Tecuci din data de 25 februarie 2020 se află sub semnul întrebării.