Tecuci: Teama de coronavirus goleşte rafturile

 

Un comunicat emis astăzi 26 februarie, la ora 12, de către Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului înştiinţează că nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19. În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Ieri, 25 februarie, au fost înregistrate două dosare penale privind infracțiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate patru persoane.

 Pe de altă parte, în contextul îngrijorărilor legate de infecţia cu coronavirus, unele preţuri au atins cote alarmante, preţul măştilor sanitare de protecţie crescând şi de 40 de ori.

Românii au golit rafturile de alimente şi dezinfectaţi din unele supermarketuri, iar comercianţii încearcă să ţină pasul cu cererea care a explodat peste noapte.

Astăzi, 26 februarie 2020, în jurul prânzului o parte dintre rafturile supermarketului Kaufland erau goale sau pe jumătate. Tecucenii cumpărau apă, făină, mălai sau ulei, în cantităţi de criză.

 

 

error: Content is protected !!