Firmele pesediste din afara oraşului prosperă cu banii tecucenilor

 

Contractele încheiate în ultimii ani au făcut ca cea mai mare parte a banilor strânşi din taxele şi impozitele tecucenilor să părăsească graniţele municipiului Tecuci.

Plătim taxe şi impozite pentru a prospera afacerile unor pesedişti care nici măcar nu sunt din Tecuci, iar oraşul sărăceşte pe zi ce trece. La fel este şi cu taxa de salubritate.

O achiziţie făcută făcută joi, 27 februarie 2020, de către Compania de Utilităţi Publice Tecuci este ultima pe această lungă listă de beneficiari externi. CUP va închiria un excavator pe şenile cu operator pe o perioadă de 10 zile lucrătoare, a câte 8 ore, mai precis pentru 80 de ore. La 250 lei cât costă chiria pe oră, pentru 80 de ore CUP Tecuci va plăti, din taxele strânse de la contribuabilii tecuceni, suma de 20.000 lei fără TVA, 23.800 lei cu TVA, respectiv 238 milioane lei vechi. Beneficiar este societatea Davide Construct Matca, firmă care aparţine lui Gică Florea, şeful PSD Matca, care este abonată la banii contribuabililor tecuceni.

Nouă nu ne rămâne decât să sperăm că noua administraţie va ţine banii în oraş. Ne este greu să credem că nu se găseşte un excavator cu şenile în municipiul Tecuci.