Viitorul începe mâine: Împrumutul va fi luat în discuţie la primele ore ale dimineţii

 

Luni, 2 martie 2020, Tecuci, ora 15. Au mai rămas 17 ore până la împrumut. Primarul municipiului postează un text înduioşător despre taxa de salubrizare.

În contextul în care mâine dimineaţă, la ora 8, va avea loc o şedinţă a Consiliului local Tecuci în care va fi dezbătut un împrumut de 300 miliarde lei vechi, postarea primarului în exerciţiu se potriveşte ca nuca-n perete.

Ce legătură are taxa de salubrizare cu împrumutul? Nu are nici o legătură, este doar mesajul unui om disperat. Dar dacă acest om disperat încearcă să ne transmită ceva şi noi nu înţelegem? Dacă este prizonierul unor interese obscure şi încearcă să ne transmită un mesaj?

Cineva încearcă să pună mâna pe 300 de miliarde de lei din taxele şi impozitele viitoare ale tecucenilor, genul de tun pe care îl dai o dată în viaţă. Vorbim de o sumă enormă de bani, care nici măcar nu se află în prezent, o sumă care va fi strânsă din taxele şi impozitele tecucenilor în următorii 20 de ani.

Acest grup de interese coalizat în jurul primarului, pe care îl ţin captiv cu ajutorul contractelor cu dedicaţie primite în ultimii ani, vrea acum 300 de miliarde. Un cadou de sfârşit de mandat.

Cum ar putea altfel primarul în exerciţiu să îi avertizeze pe tecuceni de faptul că este prizonierul unui grup de interese şi că nu este de acord cu acest împrumut? Scriind un text despre taxa de salubrizare.

 

One thought on “Viitorul începe mâine: Împrumutul va fi luat în discuţie la primele ore ale dimineţii

  1. Având în vedere ce s-a întâmplat astăzi în ședința de Consiliu Local, unde cu încălcarea gravă a legii (ar trebui înaintate plângeri penale pentru fiecare consilier care a votat), a fost aprobat împrumutul de 300 de miliarde de lei, vă invit citiți pamfletul lui C. D. Zeletin ,,Din ţara Măgarilor” – cea mai virulentă critică a clasei politice româneşti, căreia nu-i recunoştea decât o singură calitate – măgăria.

Comments are closed.