Sume neeligibile aprobate în Consiliul local. Ştiu consilierii ce au aprobat?

 

Unul dintre proiectele adoptate în şedinţa Consiliului local Tecuci, desfăşurată în data de 3 martie 2020, a fost cel privind completarea art. I la HCL nr. 72 din 29.03.2018 privind aprobarea participării Municipiului Tecuci, în calitate de lider de parteneriat, la proiectul „Școala Prietena Ta”.

Astfel, a fost introdus paragraful „Pe parcursul implementarii proiectului, cheltuielile declarate neeligibile, dar necesare derulării proiectului, vor fi suportate de către beneficiar, din bugetul local”.

Proiectul a fost votat de aceeaşi consilieri locali care au votat şi împrumutul de 300 de miliarde, respectiv: Tudor Cîmpanu – PSD, Niculae Popa – PSD, Gina Dumitriu – PSD, Ghiorghi Militici – PSD, Monica Diaconu – PSD, Constantin Doscaş – PSD, Cristinel Martin – PSD, Constantin Bulhac – PSD, Olimpia Lovin – PMP, Samir Oancă – independent, Cezar Croitoru – UNPR. Consilierul local Olimpia Lovin a fost dată afară din partid, organizaţia judeţeană PMP ţinând să menţioneze în acest fel că poziţia adoptată de consilierul Lovin în această şedinţă nu reprezintă poziţia PMP.

Pe de altă parte, nu a fost comunicată suma neeligibilă pe care au votat-o consilierii în cadrul proiectului „Şcoala Prietena Ta”, aceasta nu apare în proiectul de hotărâre.

Invităm pe această cale pe cei 11 consilieri locali, care au votat ca cheltuielile neeligibile să fie suportate de la bugetul Primăriei Tecuci, să comunice şi contribuabililor tecuceni despre ce sumă neeligibilă este vorba.