Ordin de protecţie pe numele unui bărbat din Tecuci

 

Un bărbat în vârstă de 42 ani, din Tecuci, s-a ales cu dosar penal după ce şi-a lovit şi ameninţat cu moartea soţia. Pe numele acestuia s-a emis ordin de protecţie. 

Ziua de 8 Martie nu a fost cea mai fericită zi din an pentru o femeie din Tecuci. În jurul orei 10, un echipaj de jandarmerie a fost solicitat prin apel 112 pentru a se deplasa în strada Aleea Sălcioarei unde era semnalat un conflict în familie. Persoana care a efectuat apelul a spus că este agresată de către soţ.

La faţa locului, jandarmii au identificat apelantul, o femeie în vârstă de 37 ani. În urma verificărilor efectuate jandarmi au stabilit faptul că pe fondul unor neînţelegeri mai vechi apelanta a fost lovită peste faţă de către soţ, aceasta fiind nevoită să se închidă în dormitor împreună cu fiica, în vârstă de 7 ani. Speriată, femeia a efectuat apelul la 112, iar pentru acest motiv soţul a ameninţat-o cu moartea şi i-a luat telefonul pe care, ulterior, l-a spart de pereţi.

Femeia a precizat jandarmilor că soţul acesteia are periodic astfel de ieşiri, iar în trecut şi-a lovit inclusiv fiica. La faţa locului jandarmii au solicitat sprijinul unui echipaj de poliţie care a întocmit un ordin de protecţie pe numele bărbatului. 

Bărbatul s-a ales cu dosar penal, jandarmii întocmind actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunilor de „violență în familie” şi „distrugere”. Cercetările sunt continuate de către poliţişti. Totodată, bărbatul a fost îndepărtat de la domiciliu.