Se închid şcolile

 

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis astăzi, 9 martie 2020, închiderea tuturor școlilor şi grădiniţelor din România începând de miercuri, 11 martie, până duminică, 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei.

În cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență au fost luate următoarele decizii:

Se suspendă transportului rutier de persoane pentru toate cursele efectuate de operatorii de transport în perioada 10 martie – 31 martie, înspre și dinspre Italia.

Operatorii de transport rutier care tranzitează Italia au obligația de a comunica românilor din Italia faptul că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României.

Operatorii feroviari vor avea obligația să afișeze mesaje prin care românii din Italia vor fi informați că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României.

Se sistează programele de studii privind schimbul de experiență până la 31 martie.

Se suspendă stagiile în spitale pentru cursanții școlilor postliceale.

Unitățile de alimentație publică sunt obligate să ia măsuri de dezinfecție frecventă și să ia măsuri ca să evite aglomerarea de persoane în special la casele de marcat.

Sunt permise adunări cu sub 200 de participanți fără avizul DSP.

Să fie analizată munca la domiciliu pentru o parte din personal, acolo unde e posibil.

La nivel național autoritățile intensifică acțiunile preventive în spații publice – gări, autogări, piețe, pentru conștientizarea populației să respecte măsurile de sănătate publică.

Toate instituțiile publice și private au obligația de a asigura la toalete prosoape, săpun și dezinfectant.

Vor fi închise toate instituțiile de învățământ preuniversitar, atât de stat, cât și cele private: grădinițe, școli, licee, postliceale.

 

2 thoughts on “Se închid şcolile

  1. Închiderea școlilor nu va rezolva nimic. De altfel nici în China și nici în Italia nu s-au înregistrat cazuri de îmbolnăviri la copiii. Problema o reprezintă cei care au venit din Italia. Chiar dacă autoritățile iau lăsat să intre în țară, aceștia trebuie din bun simț să anunțe autoritățile și să intre în carantină. Altfel toate măsurile sunt luate degeaba. Se pare că salvarea ne vine din Italia care a închis granițele.

  2. Autoritatea medicală din SUA avertizează: Oamenii de peste 60 de ani să-și facă provizii de mâncare și medicamente și să rămână în casă. Și are dreptate, dacă avem în vedere că 88% dintre persoanele decedate în Italia sunt de peste 60 de ani.

Comments are closed.