Străzile Transilvaniei și Tudor Pamfile în chinurile facerii. Iarăși! – Foto

 

Am ajuns în situația ca în orice anotimp pe străzile Transilvaniei și Tudor Pamfile să  se lucreze. Fără noimă, fără sens, se aruncă câteva lopeți cu asfalt sau zgură și se crede că s-a rezolvat situația.

Ba nu! După o lună, două, o iau de la capăt, pe aceleași porțiuni de drum deoarece s-a lucrat în scârbă, sau, așa cum ne-am obișnuit, pe ploaie și ditamai gropile reapar mai doritoare de asfalt decât oricând.

 După o lună de liniște pe cele două străduțe, astăzi s-a decopertat iarăși terenul rău denivelat, muncă al cărei merit aparține acelorași lucrători.

Așadar, după ora 15,30 lucra doar o mașinărie din cele trei existente, ceilalți doi  șoferi fiind în pauza de țigară, unul parcat în dreptul farmaciei dinspre Liceul Agricol, celălalt în colţul unei străduțe perpendiculare pe Tudor Pamfile.

Doi polițiști locali coordonau autovehiculele pe sensurile de mers iar patru din cei şapte lucrători stăteau rezemați de garduri la țigară ori sprijiniți în lopată. Dată fiind ora, cu circulație maximă a autoturismelor și camioanelor, lucrătorilor nu le păsa că îngreunează și mai mult traficul, neputându-se circula decât pe rând, pe un sens de mers.

În schimb, la vederea aparatului foto au început să vocifereze că nu e voie să se filmeze și pozeze, uitând cu desăvârșire că nu sunt în propriul dormitor ci pe domeniul public, fiind plătiți să presteze.

Plombele asfaltice turnate în data de 5 februarie 2020 au fost astăzi înlăturate. Astfel, banii visteriei locale se tot duc pe muncă de mântuială, pe cârpiri periodice.

 

Str. Transilvaniei / Str. Tudor Pamfile Tecuci – 13 martie 2020

51 new photos · Album by Ziarul Tecucean

 

error: Content is protected !!