Coronavirus: Situaţia în judeţul Galaţi şi a românilor din străinătate

 

Astăzi, 21 martie 2020, situaţia răspândirii coronavirusului în judeţul Galați se prezintă astfel: 1.603 persoane sunt izolate la domiciliu, 71 au ieşit din izolare, 69 persoane sunt în carantină şi 14 internate. Până în acest moment există doar două persoane confirmate cu coronavirus.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) înştiinţează că în străinătate sunt 30 de cetățeni români care au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 23 în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda, 1 în Tunisia și 1 Franța.

MAE precizează că, de la începutul epidemiei până astăzi, 7 cetățeni români au decedat ca urmare a infecției cu COVID-19: 6 în Italia și 1 în Franța.

La nivelul municipiului Tecuci nu sunt confirmate cazuri de infectare cu coronavirus. Nu cunoaştem numărul persoanelor izolate la domiciliu. Există, însă, numeroase semnale venite de la cititori care anunţă că sunt persoane în municipiu venite din străinătate ce nu respectă măsurile de izolare la domiciliu. 

Reamintim pe această cale cititorilor să sune la Poliţia locală Tecuci – tel. 0236.813.333 în cazul în care au cunoştinţă de persoane care nu respectă izolarea.

Reamintim, tot pe această cale, Poliţiei locale că este de datoria acesteia să afle din ce localităţi sunt persoanele care conduc maşini cu numere străine, apărute de curând pe străzile din municipiu.

Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

 

One thought on “Coronavirus: Situaţia în judeţul Galaţi şi a românilor din străinătate

  1. De când cu închiderea școlilor circulația în oraș devenise mai respirabilă. Însă, astăzi am observat o aglomerație foarte mare, și multe mașini cu numere străine. Se spune că sunt o parte dintre cei care au intrat în țară după ce Ungaria a redeschis granița. Îi solicit și eu domnului primar ( și Comitetului Local pentru Situații de Urgentă) să îi identifice pe acești cetățeni care nu respectă măsurile de autoizolare și să dispună cele mai drastice măsuri împotriva acestora. De asemenea, cred că trebuie discutată și posibilitatea închiderii orașului. Având în vedere că în Tecuci nu sunt înregistrate cazuri de îmbolnăvire să nu se mai permită intrarea în oraș a persoanelor din alte localități, care pot fi infectate și astfel ar aduce boala, și ulterior moartea în orașul nostru. Asta ar fi cea mai bună metodă de prevenție. Dacă se va lua după ce vor apărea cazuri de îmbolnăvire va fi prea târziu și cu costuri foarte mari. Nu mai vorbesc că activitatea economică va trebui întreruptă total.

Comments are closed.