Primăriile îşi informează locuitorii. Situaţia în comunele din jurul nostru

 

Astăzi, 25 martie 2020, primarii sau primăriile localităţilor din jurul municipiului Tecuci au oferit cetăţenilor date despre situaţia din localităţile respective, îndemnând la respectarea regulilor.

Locuitorii sunt sfătuiţi să stea acasă dacă nu au un motiv urgent să părăsescă domiciliu, cu excepţia persoanelor izolate la domiciliu care nu au voie să iasă pe perioada izolării.

Ţepu

„Ca urmare a solicitărilor telefonice referitoare la restricțiile impuse de a treia ordonanță militară emisă pentru combaterea COVID-19 în România, vă informăm că persoanele trecute de 65 de ani se pot deplasa la dispensar sau la cel mai apropiat magazin pentru aprovizionare, în intervalul orar 11 – 13, având asupra lor cartea de identitate”, scrie Primăria Ţepu.

Barcea

„Având în vedere epidemia de Coronavirus, Poliţia Română a efectuat astăzi, începând cu ora 12, razii pe străzile din comună. Au fost date un număr de patru contravenţii. Solicităm cetăţenilor să nu mai iasă din gospodărie. Staţi în casă! Ieşiţi doar să vă aprovizionaţi de la magazin şi având asupra dumneavoastră declaraţia pe proprie răspundere sau pentru urgenţe medicale”, anunţă Primăria Barcea.

Corod

„Astăzi, 25 martie 2020, situaţia persoanelor izolate la domiciliu este următoarea: satul Corod – 60 persoane, satul Blânzi – 26 persoane, satul Brătuleşti – 9 persoane, satul Cărăpceşti – 4 persoane. Celor care aveţi obligaţia auto-izolării, vă adresez rugămintea să respectaţi indicaţiile primite”, informează Primăria Corod.

Matca

„În urma verificărilor în Piața de legume din localitatea noastră am constatat faptul că producătorii care își vând marfa nu respectă sub nici o formă măsurile care se impun pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.

Avem încă posibilitatea de a ne vinde legumele, așa că vă rog insistent să respectăm aceste măsuri pentru ca agricultorii și comercianții de produse legumicole să își poată continuă activitatea în Piață.

Referitor la deplasările de la domiciliu către grădini / Piață trebuie să aveți la dvs. tot timpul declarațiile pe proprie răspundere completate, cu mențiunea scopului deplasării și locația unde se merge.

Aceste declarații pot fi scrise și de mâna dar se pot folosi și tipizatele care au fost împărțite pe la magazinele alimentare, care se găsesc la sediul Primăriei dar și online pentru cine are acces.

Persoanele aflate în izolare la domiciliu sunt verificate zilnic atât de Poliția locală cât și Poliția națională.

Facem mențiunea că nu avem nici un caz de coronavirus confirmat până în acest moment în localitatea noastră.

Pentru a evita efectele dezastruoase ale acestei pandemii solicităm maximă responsabilitate din partea fiecărui locuitor al comunei pentru buna desfășurare a activităților legumicole și vânzarea produselor.

Sănătatea bunicilor, părinților noștri și a întregii comunități este responsabilitatea noastră, a tuturor!”, este mesajul Primăriei Matca.

 

error: Content is protected !!