Infracţiuni rutiere

 

Vineri, 3 aprilie 2020, în jurul orei 12.30, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au oprit în trafic, pe o stradă din comuna Ghidigeni, o autoutilitară la volanul căreia se afla un tânăr de 19 ani, din aceeași localitate. Cu ocazia controlului documentelor, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Continuând verificările, polițiștii au stabilit că autoutilitara aparține unchiului celui aflat la volan, care i-a încredințat-o pentru a se deplasa la un consătean.

Bărbații sunt cercetați acum, primul sub aspectul conducerii unui vehicul fără permis de conducere, cel de-al doilea sub aspectul încredințării unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis.

În aceeași zi, în jurul orei 19.10, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au depistat în trafic, conducând autoturismul pe strada Covurlui din comuna Pechea, un bărbat de 28 de ani din localitate, aflat sub influența alcoolului.

Întrucât, la testarea alcoolscopică, acesta a prezentat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Sâmbătă, 4 aprilie a.c., în jurul orei 15.40, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară care circula pe raza comunei Fundeni.

La volanul acesteia, a fost identificat un bărbat de 46 de ani, din localitatea Hanu Conachi, care nu avea asupra sa niciun document prevăzut de lege, motivând că le-a uitat acasă.

Ca urmare a verificărilor efectuate în bazele de date ale poliției, s-a stabilit că bărbatul nu este deținător de permis auto pentru nicio categorie de vehicule, astfel încât polițiștii îl cercetează acum pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Pentru aceeași infracțiune este cercetat și un tânăr de 20 de ani, din comuna Munteni, care, în data de 4 aprilie a.c., a condus un autoturism pe o stradă din localitatea de domiciliu.

Polițiștii care l-au oprit pentru control au constatat că acesta nu figurează în bazele de date ca fiind deținător de permis de conducere, motiv pentru care i-au întocmit dosar penal.