Binele făcut în tăcere este suspect. Binele se face ziua, nu noaptea, ca hoţii

 

Criza mondială generată de coronavirus a scos la iveală un adevăr dureros – Omenirea nu era pregătită pentru aşa ceva. În ciuda tuturor avertismentelor, nu a fost şi nu va fi niciodată pregătită să facă faţă unui virus de asemenea anvergură. Problemele sunt acolo, în sistemul sanitar, dar fiindcă nimeni nu le vede se merge pe principiul „ceea ce nu ştiu nu mă deranjează”.

Atunci când a lovit pandemia, pe plan mondial s-a declanşat un tăvălug al faptelor bune, fiecare încercând, pe măsura puterilor sale, să acopere găurile din corabia sistemului sanitar care începuse să ia apă.

După două luni de când populaţia lumii şi implicit tecucenii s-au mobilizat să facă ceva pentru a trece mai uşor şi mai repede peste acest hop, un senator din Tecuci ne îndeamnă să facem binele în tăcere.

Nu, tovarăşe senator, binele făcut în tăcere este suspect. Nimeni nu trebuie să se ascundă atunci când face o faptă bună. Din contra, trebuie să dea un exemplu, care să fie urmat de alţii. Şi cum ar putea altfel să fie un exemplu demn de urmat decât făcându-şi public gestul? 

Persoane de toate vârstele şi din toate mediile sociale au dat în ultimele luni exemple de bunătate şi de compasiune pentru semenii lor. Iar acum vine un senator PSD din Tecuci să ne spună că totul este greşit.

Nu, tovarăşe senator. Binele se face ziua, în lumina reflectoarelor, nu noaptea, ca hoţii.