Noi cazuri la ISU Galaţi. Situaţia aparatelor de ventilaţie mecanică în unităţile sanitare din judeţ

 

În ultimele 24 de ore, alţi cinci angajați ai ISU Galați au fost confirmați cu Covid-19. Numărul celor infectați cu coronavirus a ajuns la 9, alţi 30 de angajați ai ISU Galați fiind izolați la domiciliu.

În judeţul Galaţi există 35 de ventilatoare, repartizate astfel: la Spitalul Judeţean sunt 45 de paturi şi 18 ventilatoare, Spitalul Militar – 15 paturi şi 3 ventilatoare, Spitalul de Pediatrie are 30 de paturi şi 6 ventilatoare, la Maternitate sunt 10 paturi şi un ventilator, la Spitalul CFR sunt 5 paturi şi un ventilator, iar la spitalul din Tecuci sunt 15 paturi şi 3 ventilatoare.

Alte trei aparate de ventilaţie sunt pe ambulanţe. La data de 15 aprilie doar trei pacienţi necesitau ventilaţie mecanică.

„În privinţa numărului de teste procesate la Galaţi, în prezent avem un singur aparat PCR funcţional, la Spitalul Judeţean, unde se fac zilnic aproximativ 40 – 50 teste. Restul de teste le facem la laboratoare din Bucureşti”, a declarat prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu.

La Galaţi există încă un aparat PCR, dar este incomplet şi se aşteaptă restul componentelor, însă circuitul de aprovizionare este supraglomerat la nivel internaţional şi se întârzie livrarea componentelor lipsă.