Numărul deceselor în creştere la Galaţi

 

Grupul de Comunicare Strategică informează că astăzi, 17 aprilie, numărul persoanelor infectate cu coronavirus în judeţul Galaţi a ajuns la 260, cu 20 cazuri mai mult decât ieri. Alte 35 de persoane au fost declarate vindecate şi externate.

Din păcate, numărul persoanelor care au pierdut lupta cu virusul a ajuns la 19, ultimele cazuri nefericite fiind trei femei cu vârsta între 46 şi 80 de ani.

O femeie în vârstă de 62 ani din județul Galați (om al străzii) s-a prezentat în data de 6 aprilie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean de Urgență Galați cu simptome respiratorii. În aceeaşi zi i se recoltează probe pentru COVID-19. A fost izolată în izolator şi internată în Spitalul Județean de Urgență-Boli Infecțioase. Este confirmată pozitiv în data de 6 aprilie. A decedat pe data de 11 aprilie 2020. Comorbidități: Boală autoimună, HTA, obezitate.

O femeie în vârstă de 80 ani din județul Galați era pacientă în azilul de bătrâni. A fost confirmată pozitiv pe data de 8 aprilie, iar în 10 aprilie a fost internată în Spitalul Județean de Urgență Galați. Pacienta a decedat ieri, 16 aprilie 2020. Comorbidități: Diabet zaharat, polineuropatie diabetica, BPOC, nefropatie diabetică.

O femeie în vârstă de 46 ani din județul Galați a venit din Anglia în 13 aprilie şi a fost internată în aceeași zi în Spitalul Județean de Urgență Galați (ATI – intubată). În data de 13 aprilie este confirmată pozitiv. Pacienta a decedat astăzi, 17 aprilie 2020. Comorbidități: Diabet zaharat, obezitate, HTA, boală hepatică cronică.

Sfatul este unanim: Staţi Acasă!