Cât costă un website la Tecuci? Ne răspunde Primăria

 

Joi, 16 aprilie 2020, Primăria Tecuci a achiziţionat „Servicii de creare şi mentenanţă WEB”. Achiziţia a fost făcută prin SICAP, serviciul electronic de achiziţii publice, pentru suma de 2.350 lei fără TVA, respectiv 2.797,50 lei cu TVA, aproape 28 milioane lei vechi.

La un curs euro de 4,83 lei, cât a fost în data de 16 aprilie 2020, Primăria Tecuci a plătit 579 euro pentru „Creare, promovare şi mentenanţă Monitorul Oficial Local Tecuci conform OUG 57/2019”.

Construcţia Monitorului Oficial Local Tecuci a început oficial în data de 8 decembrie 2019, dată la care municipalitatea a binevoit să ne înştiinţeze de intenţiile sale.

Monitorul Local este un website de tipul „One page” care foloseşte un domeniu foarte criticat în trecut chiar de către cei care se află acum la cârma municipiului, dar care îşi dovedeşte acum utilitatea tocmai rangului câştigat în trecut datorită numărului de cititori. Practic, un website de acest tip poate fi creat în patru ore şi nu ar trebui să coste mai mult de 150 de euro cu taxe incluse.

Astăzi, 18 aprilie 2020, după mai mult de patru luni de la lansarea oficială a Monitorului Oficial Local Tecuci, pagina nu este încă în parametri normali. Din cele opt linkuri principale, două nu funcţionează, iar unul creează o buclă, fapt care înseamnă că accesând acest din urmă link nu facem altceva decât să reîncărcăm pagina. Celelalte cinci linkuri principale duc spre site-ul Primăriei Tecuci.  

Cele 28 de milioane lei au fost încasate de firma Decibel Medianet Tecuci, care a fost înfiinţată în anul 2019. O sumă frumuşică, binevenită, acum, înainte de sărbători.

 

 

2 thoughts on “Cât costă un website la Tecuci? Ne răspunde Primăria

  1. Unde-i lege, nu-i tocmeală. Însă, având în vedere că în acest Monitor Oficial Local găsim publicate aceleași informații, sau linkuri către site-ul Primăriei Tecuci, nu era mai simplu și mai ieftin ca acest din urmă site să fie transformat în Monitorul electronic al primăriei? La ce servesc două site-uri cu același conținut? A, am înțeles, trebuie să trăiască și Decibelul. Alții să moară. Să fiți sănătoși! Și să ne dea și nouă Dumnezeu un PAȘTE FERICIT, nu numai vouă, îmbuibaților pesediști.

  2. Aceasta forma de inselaciune informatica de interpunere a unui site in fata altui site se numeste phishing. Face parte din inselaciunile informatice cunoscute si voi depune plangere.Nea’ Hurduboiaiei aici te-ai gresit rau si asta se lasa cu puscarie.Pentru ca una este ca un site autorizat -al Primariei- sa gestioneze date de intrare alta e ca un site interpus sa aiba acces la datele personale.In instanta sa vii cu avocat de GDPR dar cum spune romanul „Te-ai gresit!”.

Comments are closed.