Bilanţ tragic. Alte cinci decese la Galaţi. Unul dintre cazuri a fost internat la Tecuci

 

Grupul de Comunicare Strategică înştiinţează că ieri, 25 aprilie, în judeţul Galaţi au fost înregistrate cinci decese ca urmare a infectărilor cu COVID-19.

Este vorba de trei bărbaţi şi două femei cu vârste între 54 şi 93 de ani. Printre persoanele care au pierdut lupta cu virusul se află şi un pacient care a fost transferat de la Spitalul „Anton Cincu” Tecuci.

Un bărbat în vârstă de 54 ani din județul Galați a fost internat în perioada 20 – 22 aprilie la Spitalul din Tecuci, iar în 22 aprilie a fost transferat la Spitalul Județean Galați pe ATI. Dată debut: 20 aprilie cu dispnee și modificări auscultatorii pulmonare. Pacientului i-au fost recoltate probe în 20 aprilie, iar rezultatul l-a primit în aceeaşi zi. Bărbatul a decedat în 24 aprilie. Comorbidități: DZ tip II, obezitate.

O femeie în vârstă de 81 ani din județul Galați, azilant în Căminul de bătrâni, a fost internată în 21 aprilie la Spitalul Județean Galați prin UPU în ATI direct. Dată debut: 13 aprilie cu febră şi tuse. Pacientei i-au fost recoltate probe în 13 aprilie, iar rezultatul l-a primit în aceeaşi zi. Femeia a decedat în data de 24 aprilie. Comorbidități: boală renală cronică, Alzheimer.

O femeie în vârstă de 85 ani din județul Galați, azilant în Căminul de bătrâni, a fost internată în data de 19 aprilie la Spitalul de Boli Infecțioase Galați. Acesteia i-au fost recoltate probe în data de 15 aprilie, iar rezultatul a venit în 18 aprilie. Pacienta a decedat ieri, 25 aprilie. Nu există informații privind comorbidități.

Un bărbat în vârstă de 87 ani din județul Galați, azilant în Căminul de bătrâni, a fost internat în data de 24 aprilie la UPU Spitalul Județean Galați. În aceeaşi zi i-au fost recoltate probe, rezultatul fiind pozitiv. Pacientul a decedat ieri, 25 aprilie. Comorbidități: HTA std. II, atrofie cerebrală, hemiplegie stg, post AVC, bypass aorto coronarian.

Un bărbat în vârstă de 93 ani din județul Galați, azilant în Căminul de bătrâni, a fost internat în data de 19 aprilie la Spitalul Județean Galați. Acestuia i-au fost recoltate prima dată probe în data de 12 aprilie, rezultatul fiind negativ. A fost confirmat pozitiv în 19 aprilie, după o nouă recoltare de probe făcută în aceeaşi zi. Bărbatul a fost transferat la Spitalul CFR Galaţi în data de  20 aprilie. Pacientul a decedat ieri, 25 aprilie. Comorbidități: cardiopatie ischemică, ateroscleroză cerebrală, sdr. Psiho-involutiv.

Până astăzi, 26 aprilie, 38 persoane din judeţul Galaţi au pierdut lupta cu virusul.