Învăţământul s-a mutat online

 

Școlile au făcut conturi tuturor profesorilor și elevilor, orare noi și fișe de auto-pontaj pentru cadrele didactice

Luni, 27 aprilie, este prima zi în care școala s-a reluat virtual în aproape toate clasele din România, potrivit documentelor și instrucțiunilor obținute de Edupedu.ro de la nivel național.

Dacă până la Vacanța de Paște predarea online era sub formă de recapitulare și avea caracter opțional, iar fiecare profesor și elev făcea activități online, acum tot mai multe școli au făcut masiv conturi tuturor elevilor și profesorilor pe platformele recomandate de ministerul Educației.

 Inspectoratele județene au coordonat în ultimele zile cea mai mare operațiune de migrare a școlii din mediul offline în mediul online din istoria învățământului de la noi. Concret, școlile au fost obigate să creeze conturi pentru toți profesorii și pentru toți elevii înscriși în SIIIR, Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România, baza de date oficială a învățământului de la noi.

Astfel că au fost create, potrivit reprezentanților celor mai utilizate platforme online, câteva sute de mii de conturi noi, scrie edupedu.ro.

 

Citeşte în continuare…

error: Content is protected !!