Şi mai dezbinaţi cu PSD. Proiectul Ţinutului Secuiesc a trecut de Camera Deputaţilor

 

Aranjamentele de culise dintre PSD şi UDMR au făcut ca un proiect privind autonomia Ținutului Secuiesc să treacă tacit de Camera Deputaţilor.

Proiectul a fost elaborat de doi deputaţi UDMR și a fost depus la prima cameră în 23 decembrie. Data la care s-a împlinit termenul constituțional pentru dezbatere și vot a fost 25 martie 2020, iar consultarea publică ar fi putut avea loc până la 7 februarie.

Cu toate că a primit aviz negativ de la Consiliul Legislativ, de la Consiliul Economic și Social și un punct de vedere negativ de la Guvern, proiectul a fost adoptat în 23 aprilie, ca urmare a depășirii termenului de 45 de zile în care putea fi supus la vot.

„Teritoriul regiunii autonome cuprinde actualele judeţe Covasna şi Harghita, precum şi scaunul istoric Mureş (Marosszék) care aparţine judeţului Mureş”, este specificat în proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc.

Acest ţinut va avea președinte și limba oficială maghiară, ceea ce va conduce la faptul că românii de acolo vor fi străini în propria ţară.

Președinte interimar al Partidului Social Democrat, care este şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu poate explica cum a reuşit acest proiect să treacă de cameră, contrar avizelor negative primite.

Românii pun această „scăpare” pe seama cârdăşiei care există între cele două partide, fapt care a făcut ca în alegeri UDMR să obţină procente semnificative chiar şi în localităţile unde nu aveau nici un membru.

Această ultimă „găluşcă” oferită românilor de PSD, în plină pandemie, rupe o părticică din teritoriul ţării pentru a o oferi unei minorităţi. Este un precedent periculos care deschide calea fărâmiţării unităţii noastre naţionale.

 

You cannot copy content of this page