CUP solicită un împrumut de 800.000 lei

 

În şedinţa Consiliului local Tecuci programată mâine, 29 aprilie, consilierii locali trebuie să decidă asupra unui împrumut în cuantum de 800.000 lei, respectiv 8 miliarde de lei vechi. Mai precis, Compania de Utilităţi Publice Tecuci solicită acest împrumut pentru a achiziţiona trei utilaje necesare activităţilor pe care le desfăşoară.

Pe de altă parte, la data de 31 mai 2019, CUP Tecuci înregistra un deficit de 558.848 lei. Altfel spus, în primele cinci luni ale anului trecut societatea avea pierderi de peste 5,5 miliarde de lei vechi. Până astăzi, 28 aprilie 2020, nu am aflat dacă acel deficit a scăzut şi a fost acoperit sau a crescut. Teoretic, o societate care înregistrează pierderi nu poate accesa un împrumut.

Împrumutul CUP urmează să fie garantat cu veniturile proprii ale municipiului, aşa cum a fost garantat şi împrumutul de 300 de miliarde. Împrumutul de 300 miliarde urmează să fie plătit de tecuceni în următorii 20 de ani, aşa cum au hotărât consilierii locali PSD, în consens cu consilierul UNPR, consilierul local independent şi o fostă consilieră de la PMP.

O informare la zi privind situaţia financiară a Companiei de Utilităţi Publice Tecuci ar trebui să fie premergătoare solicitării împrumutului. Doar aşa putem avea o idee asupra capacităţilor CUP de a returna un împrumut de 8 miliarde fără a periclita activitatea pe care o desfăşoară şi fără a creşte taxa de salubrizare.