La împlinirea celor 80 de primăveri: Mulți ani fericiți maestrului Ionel Necula!

 

Privesc atent datele de naștere ale marilor personalități tecucene și parcă nu pot crede. La 12 mai 1940 se naște în comuna  Liești, din județul Galați, Ionel Necula, fiu al țăranilor răzești, Ion și Elena. Urmează cele 7 clase elementare la Liești, apoi liceul la Tecuci.

În anul 1970 absolvă Facultatea de Filosofie din București și își susține examenul de diplomă cu o lucrare despre „Filosofia cunoașterii la Lucian Blaga” personalitate care îi va rămâne un reper în viață și activitatea tânărului, pe atunci, Ionel Necula.

Ionel Necula lucrează o perioadă în învățământ, apoi la Casa de cultură, de unde se va pensiona în anul 2000.

Din anul 2005 este membru al USR.  Privind titlurile lucrărilor publicate de scriitorul Ionel Necula, ești total impresionat de numărul acestora.

Începând cu prima carte realizată „Cioran, scepticul nemântuitˮ, apărută în anul 1995 și până la „Crochiuri – volumul II – Secvențe dintr-o viață anonimăˮ realizată în anul 2019, numărăm 64 de apariții. Dacă adăugăm și „Uricar la poarta Moldovei de jos – volumul 12ˮ apărut tot în anul 2019, ne dăm seama că avem în față o mare personalitate.

În prezent, știu că maestru este pregătit cu cel de al XIII-lea număr al Uricarului și la toate aceste lucrări mai trebuie consemnate cele XX de ediții prefațate de autor, prezența acestuia în patru lucrări colective, toate de mare valoare literară, cu un plus pentru cea din anul 2012, având autor pe Mihai Drăganescu.

Ionel Necula este Cetățean de Onoare al comunei Liești dar și al Municipiului Tecuci. Pentru toate acestea, noi, cei care suntem contemporani cu acest mare nume, trebuie să fim mândri că îl avem în mijlocul nostru. Este foarte bine cunoscut atât în Focșani, Bârlad, Tecuci, Galați, Iași, cât și în alte localități.

La mulți ani Maestre, să ne trăiești, Tecuciul mai are multă nevoie de Dvs. și de lucrările Dvs!

În final, trebuie să-i mulțumim maestrului pentru încă un lucru. Conștient că istoria orașului trebuie să aibă și continuatori, în ultimii ani l-a luat sub aripa lui pe îndrăgostitul de istorie locală, recentul absolvent al  Facultății de istorie, Daniel Bradea, apropiat colaborator.

Mulțumim pentru tot ceea ce ne oferiți!

 

Iancu Aizic

 

2 thoughts on “La împlinirea celor 80 de primăveri: Mulți ani fericiți maestrului Ionel Necula!

  1. La mulți ani Maestre! Sănătate și numai bucurii îți dorim! Trebuie sa învățăm sa ne prețuim valorile și sa le stimam pentru aportul adus la dezvoltarea culturii. Nu sta la îndemână oricui! Sa ne trăiești maestre!

  2. La mulți ani și multă sănătate.
    Să te păzească Dumnezeu de viruși și să ne mai încânți și cu alte lucrări referitoare la cultura și spiritualitatea tecuceană.

Comments are closed.