Revoltător: Primarul dă vina pe Guvern pentru neregulile din municipiu

 

Miercuri, 6 mai 2020, Curtea Constituţională a României (CCR) a declarat neconstituțional articolul din OUG 1/1999, care stabilește că se dau amenzi pentru încălcarea regulilor stabilite în starea de urgență.

Într-un comunicat recent, Grupul de Comunicare Strategică preciza că „Scopul autorităților nu este de a sancționa cetățenii, ci de a limita răspândirea virusului COVID-19”.

Situaţia incertă creată de Avocatul Poporului, care a contestat articolul privitor la amenzi, şi decizia magistraţilor CCR a făcut ca timp de câteva zile poliţiştii să nu mai dea amenzi. A fost de ajuns.

Joi, 14 mai 2020, Prefectura Galaţi primeşte o adresă de la DSP Galaţi privitoare la opt cazuri de infecţie cu COVID-19 în municipiul Tecuci, înregistrate în perioada 2 – 14 mai, care a condus la autoizolarea la domiciliu a 25 de persoane ce au intrat în contact cu cele opt cazuri.

DSP Galaţi solicita intrarea în carantină a străzilor pe care au fost identificate cele opt cazuri.

Vineri, 15 mai 2020, Primăria informează că în şedința Comitetului Local pentru Situaţii de Urgență Tecuci au fost luate alte măsuri decât cele solicitate de DSP Galaţi.

Noile măsuri limitează drastic libertăţile de mişcare ale tecucenilor şi impun o serie de reguli suplimentare faţă de cele instituite prin starea de alertă. În loc să carantineze şapte străzi, municipalitatea a hotărât ca toţi cei 40 de mii de locuitori ai municipiului să sufere.

Luni, 18 mai 2020, primarul municipiului Tecuci emite un comunicat în care reiterează faptul că a ales să nu respecte solicitarea DSP Galaţi, pe care o consideră motivată politic.

„Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Galaţi este o instituţie aflată în subordinea Prefecturii Judeţului Galaţi şi a Comitetului Judeţean pentru Situații Urgenţă Galaţi. Acestea sunt instituţii aflate în coordonarea directă a Guvernului României”, scrie Hurdubae. Apoi, nu uită să menţioneze: „Nu suntem însă dispuşi să decontăm şi factura politică pentru bâlbâielile administrative ale Guvernului Ludovic Orban!”.

Este vorba de acelaşi Guvern Ludovic Orban despre care tocmai am aflat că doar în luna mai a.c. a alocat 2,1 milioane lei pentru reabilitarea străzilor din municipiul Tecuci.

În comunicatul postat astăzi pe site-ul Primăriei Tecuci, Hurdubae aduce şi alte argumente.

„Poliţia Locală Tecuci este coordonată direct de către Poliţia Municipală, care la rândul ei se află este în subordinea Ministerului de Interne condus de liberalul Marcel Vela. Faptul că poliţia locală îşi desfăşoară activitatea haotic şi nu reuşeşte să monitorizeze strict puţinele persoane din Tecuci depistate pozitiv la testul pentru COVID 19 nu mai ţine de competenţa noastră a Primăriei municipiului Tecuci, ci a Poliţiei Naţionale şi implicit a Guvernului României”, declară primarul.

Lăsată fără principalele instrumente de instituire a ordinii – amenzile, de către tandemul Avocatul Poporului – CCR, instituţii dominate de PSD, Poliţiei locale Tecuci i-a fost greu să gestioneze situaţia.

Poliţia locală are acelaşi management şi aceiaşi angajaţi care erau şi înainte de starea de urgenţă. Nu vine ministrul Vela la Tecuci să constate o infracţiune sau să aplice sancţiuni, aceiaşi poliţişti o fac. Ieri au fost buni, astăzi nu mai sunt? Este acelaşi manager al Poliţiei locale, numit de primarul Hurdubae, sunt aceiaşi angajaţi.

Este revoltător să dai vina pe alţii pentru ceea ce se întâmplă în unitatea administrativă în fruntea căreia te afli. Este revoltător să pui interesele politice înaintea siguranţei medicale şi să îţi faci campanie pe durerea unor locuitori ai municipiului care au ajuns să sufere din cauza legilor stricate de PSD.

 

2 thoughts on “Revoltător: Primarul dă vina pe Guvern pentru neregulile din municipiu

  1. Bine că apare pe la televiziuni și se plânge că primăria a intrat în faliment.
    Și aici tot guvernul e de vină? Nu, incompetența managerială a edilului pesedist.
    Demisia!

  2. Astăzi era mare veselie la primărie. Angajații șușoteau că au venit banii de salarii. Oameni buni, banii dați de guvern nu sunt pentru salariile angajaților. Aceștia au o destinație precisă: firmele care au efectuat lucrări în oraș. Auditul instituției și Curtea de Conturi Galați să urmărească traseul acestor sume. Ele trebuie să intre până la ultimil leu la cei care au executat lucrările și nu în buzunarele angajaților primăriei.

Comments are closed.