Reținuți pentru tâlhărie calificată și înșelăciune

 

Ieri, 20 mai a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Neamț și IPJ Iași au efectuat patru percheziții domiciliare în municipiile Piatra-Neamț și Iași. Au fost puse în executare șapte mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

În urma activităților investigative s-a stabilit că, în noaptea de 10/11 decembrie 2019, un bărbat de 36 de ani, din comuna Independența, însoțit de alte două persoane, rămase neidentificate până în acest moment, ar fi intrat prin efracție în locuința unui bărbat de 88 de ani din comuna Umbrărești. Prin folosirea violenței, aceştia ar fi sustras suma de 3.000 de lei și un telefon mobil.

Cercetările au relevat faptul că persoana în cauză ar fi folosit telefonul sustras pentru a comite mai multe fapte de înșelăciune prin metoda „Accidentul”, fiind sprijinit în această activitate de un minor de 16 ani, din municipiul Piatra-Neamț.

Cei doi au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările în dosarul penal având ca obiect comitere infracțiunilor de tâlhărie calificată și înșelăciune, pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi.