Joaca de-a votul în Consiliul local

 

Unul dintre proiectele care a iscat controverse la ultima şedinţă a Consiliului local Tecuci a fost cel referitor la alegerea unui nou preşedinte de şedinţă pentru următoarele trei luni.

Pentru această funcţie au fost propuşi consilierii locali Ani Dumbravă (PNL) şi Monica Diaconu (PSD). Dat fiindcă Monica Diaconu a fost preşedinte de şedinţă şi în ultimele trei luni, a fost ridicată problema legalităţii acestei propuneri.

„Nu ştiu dacă în regulament e permis una după alta”, a observat consilierul Vasile Diaconu.

„Vom vedea ce va spune Prefectura”, a răspuns consilierul Monica Diaconu.

În urma votului a fost ales noul preşedinte de şedinţă. Acesta este tot cel vechi, respectiv consilierul Monica Diaconu.

„Acum să nu fie contestată funcţia, nu aveţi voie conform regulamentului Consiliului local”, a spus consilierul Ani Dumbravă, după ce a felicitat-o pe contracandidată.

„Mai votăm o dată”, a răspuns Monica Diaconu.

„Da, ne jucăm de-a votul, nonstop”, a replicat consilierul Dumbravă.

Este pentru prima dată când un consilier local tecucean ocupă această funcţie de două ori la rând, denaturând acest proces de alegere care implică schimbare. Însă interesul unora de a ocupa o funcţie este mai presus decât interesul comunităţii, motiv pentru a transforma un lucru serios în derizoriu.