Sănătatea nu poate fi susţinută cu bannere

 

Astăzi, 5 iunie, în judeţul Galaţi s-au raportat cu opt cazuri de COVID-19 mai multe decât ieri. Acest lucru nu l-a împiedicat pe primarul municipiului Tecuci să afişeze bannere prin care să preaslăvească victoria socialismului asupra coronavirusului.

La Tecuci nu mai este pandemie, este părerea lui Hurdubae, care mulţumeşte doar medicilor şi asistentelor din Spitalul municipal.

Aruncatul banilor pe astfel de bannere, care reflectă doar un aspect al luptei contra virusului, denotă o stare de incertitudine şi disperare care s-a instalat de la o vreme în administraţia tecuceană.

Vorbim despre un primar care se doreşte al tuturor tecucenilor, dar care se dovedeşte a fi doar al medicilor şi asistentelor.

 Nu, tovarăşe Hurdubae, trebuie să mulţumiţi tuturor, nu doar personalului medical. Trebuie să mulţumiţi agenţilor economici şi tecucenilor care au donat materiale pentru spital. Trebuie să mulţumiţi poliţiştilor şi jandarmilor care au ţinut lucrurile sub control. Trebuie să mulţumiţi tecucenilor de bună credinţă care au ales să respecte normele instituite pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Trebuie să mulţumiţi tuturor celor care au ales să se implice chiar şi prin simplul fapt că au stat acasă.

Însă, pentru a mulţumi tuturor, nu era nevoie să cheltuiţi bani pe bannere, sănătatea nu poate fi susţinută cu bannere. Era de ajuns să vă amintiţi că toţi tecucenii s-au implicat, zi de zi, pentru ca în municipiul nostru să nu se producă o tragedie.