Pentru familiile care aşteaptă premierea ca să-şi cumpere medicamente nu sunt bani. Bine că sunt pentru bannere

 

În fiecare an, în data de 23 aprilie, Municipiul Tecuci îşi sărbătoreşte patronul spiritual – Sf. Gheorghe. Din păcate, în ultimii ani sărbătoarea nu a mai avut strălucirea de altădată, marcarea acestui eveniment fiind umbrită de incapacitatea municipalităţii de a găsi fondurile necesare. Anul acesta, evenimentul care ar fi trebuit să marcheze Zilele Municipiului Tecuci a fost anulat din cauza pandemiei.

În 14 aprilie Primăria Tecuci anunţa „Amânarea festivității de premiere a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie”. „Asigurăm beneficiarii acestor premii că, imediat după ridicarea restricțiilor impuse, vom derula procedurile de acordare a premiilor”, era mesajul postat pe site-ul Primăriei. Contrar promisiunilor făcute, până astăzi, 6 iunie, beneficiarii nu şi-au primit premiile.

„Bătrânii care au împlinit cinzeci de ani de căsnicie așteaptă ce li s-a promis – un ajutor. Eu vă spun din punct de vedere a familiei mele că nu vrem petrecere având soțul bolnav. Aș prefera ca domnul primar să ne dea bani, că  la pensia noastră de șapte sute douăzeci de lei ne-ar prinde bine”, ne scrie o cititoare, menţionând că mai sunt familii în aceeaşi situaţie.

Suntem rugaţi să îi anunţăm pe cei responsabili, lucru pe care îl facem prin aceste rânduri. Nu ştim, însă, dacă sunt bani, fiindcă încasările sunt mici, iar Primăria preferă mai degrabă să achiziţioneze bannere decât să îşi achite obligaţiile.